Bohemka remizovala v Teplicích

Teplice dlouho vedly po gólu Chaloupka, ale v závěru vystřelil Kozák bod pro Bohemku.

Bohemka remizovala v Teplicích

Trenér Jaroslav Veselý poslal proti Teplicím vítěznou jedenáctku z duelu s Karvinou. Znovu tedy Klokani nastoupili ve čtyřčlenné obranné řadě se štítovými záložníky Hrubým a Smržem. Kraje hřiště patřily šikulům Beranovi s Hálou. Mezi nimi naskočil Prekop a na hrotu útoku Puškáč.

První příležitost měli Klokani po dlouhém autu Hály. Na přední tyči prodloužil míč Puškáč k Hrubému. Ten míč zvládl tečovat, ale Grigar si dokázal poradit. Záhy se na hranici šestnáctky ujal míče Havelka a pálil přímo mezi břevno a tyč. Pozorný Jedlička skvěle dělovku vyrazil na roh. Záhy se Hrubý rozběhl dopředu a do velké šance uvolnil Prekopa. Forvard Bohemky střílel rychle, jenže vyběhnutí Grigar mu skvěle zmenšil úhel, díky čemuž střelu zneškodnil. Do vedení šli však domácí. Havelkův centr od rohového praporku si našel Chaloupek, který přesnou hlavičkou k tyči usměrnil míč do sítě. Povzbuzení domácí mohli záhy zvýšit. Vachoušek vyslal vstříc brance pořádnou dělovku, avšak Jedlička ji vyrazil. K dorážce se ještě dostal Knapík, jehož střelecký pokus srazil Hybš na roh. Na druhé straně si Prekop na vedl balon na střelu. Tu domácí obránce tečoval a míč jen o kousek nezapadl za couvajícího Grigara do branky. Před přestávkou Radost prostrčil míč do pokutového území Havelkovi, ale ten naštěstí pálil křížem vedle pravé tyče. Na závěr první půle Smržovu ránu z hranice šestnáctky zablokoval Chaloupek a Prekop poté dorážel v tísni jen o pár čísel  vedle brankové konstrukce.

Ve druhém poločase zkoušel střelecké štěstí Köstl, ale střela proletěla kolem tyče do zámezí. Na hrací plochu vyběhl pak Matoušek a hned se ukázal. Podél střídačky Bohemians utekl svému strážci, aby nabil Hrubému. Záložník Pražanů pálil po zemi, ale Grigar si poradil. Patnáct minut před koncem se otevřel prostor Trubačovi. Chtěl ho využít, a tak odražený míč napálil na branku, střela ovšem letěla vysoko nad ní. V závěru vrhli Bohemians síly do útočení. Čelit museli i nebezpečným kontrům Teplic. Jeden z nich vedl Trubač. Přízemní střelu teplického kapitána jistým zákrokem lapil Jedlička. Pak se Klokani dočkali. Hála utekl po levé straně, nahrál před branku Kozákovi, který se nemýlil. Vedení si mohli vzít zpět Skláři, naštěstí Jedlička zachránil Klokanům bod.

FK TEPLICE - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:1 (1:0)
Teplice, Na Stínadlech • sobota 25.11.2023 • 15:00 • 16. kolo F:L

Branky: 20. Chaloupek - 87. Kozák (Hála)
Rozhodčí: Petřík - Váňa, Vodrážka
ŽK: Knapík - Dostál, Kadlec
Diváci: 2639

FK Teplice:
Grigar - Knapík, Chaloupek, Micević - Hronek, Jukl, Trubač, Radosta - Havelka (66. Křišťan), Vachoušek (66. Gning) - Yasser (77. Tsykalo)
Trenér: Zdenko Frťala

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Dostál (56. Kadlec), Köstl (75. Kozák), Hůlka, Hybš (83. Mužík) - Hrubý, Smrž - Beran (46. Kovařík), Prekop, Hála - Puškáč (56. Matoušek)
Trenér: Jaroslav Veselý