Na Stínadlech vyválčili Klokani bod

Bohemka dlouho prohrávala, ale nakonec se kýženého gólu dočkala.

Na Stínadlech vyválčili Klokani bod

Na půdě Teplic vsadil trenér Jaroslav Veselý na vítěznou jedenáctku ze zápasu s Karvinou. Duel začala šancí. Hála se ujal autového vhazování, aby poslal míč až do šestnáctky. Na přední tyči si udělal prostor tělem Puškáč. Útočník Klokanů dokázal balon prodloužit za sebe, kam už si sbíhal Hrubý. Míč dobře tečoval k pravé tyči, jenže Grigar skokem balon lapil. Na opačné straně zahrozili i domácí. Na hranici pokutového území dostal míč do moci Havelka. Zavzpomínal na svou parádní trefu z duelu s Libercem, když vypálil tvrdě. Dělovku mířící přesně ke spojnici břevna s pravou tyčí fantasticky zlikvidoval Jedlička. Do vedení mohli jít Pražané. U postranní čáry Hála efektní šajtlí využil náběhu Hrubého. Zkušený středopolař přiťukl míč do jasné šance Prekopovi. Slovenský hroťák se snažil střílet okamžitě, nicméně Grigar rychle vyběhl, zmenšil tak střelecký úhel, a skvěle ránu zblízka vyrazil.

O první branku se postaraly Teplice. Nejdříve Radostův centr u postranní čáry srazil na roh Dostál. Následovalo stěhování domácích zadáků do šestnáctky. Exekuce rohového kopu se pak ujal Havelka. Pěkný centr si na přední tyči našel Chaloupek, jenž přesně umístěnou hlavičkou k pravé tyči zařídil Sklářům vedení. 

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
To mohlo být zanedlouho dvoubrankové. Na hranici pokutového území totiž vypálil Vachoušek. Pozorný Jedlička výborně u své levé tyče ránu vyrazil. Balon však doputoval k nohám Knapíka. Obránce Severočechů ihned pálil, naštěstí tuto střelu dokázal Hybš srazit na roh. 

Poté se znovu v ofenzivě připomněli Klokani. Na útočné polovině postupoval s balonem Prekop. Dostal se i ke střele, jíž tečoval teplický obránce. Míč jen o malý kousek za couvajícím Grigarem skončil vedle branky. Pár minut před poločasovou přestávkou se zrodila šance Teplic. Na levou stranu dostal do volného prostoru míč Radosta. Individuálně ho Dostál k vlastní brance nepustil, ale teplický obránce zvládl míč nahrát do velkého vápna Havelkovi. Hráč s číslem 11 se naštěstí nezorientoval, neboť si mohl míč ještě zpracovat. Střílel však zbrkle křížem k pravé tyči, kolem které zakončení proskákalo do zámezí. V nastavení prvního poločasu ještě měla šanci Bohemka. Ze strany navedl do šestnáctky míč Beran a nabil Smržovi. Střelu středopolaře Klokanů zablokoval Chaloupek, následná dorážka Prekopa jen o kousek minula pravou tyč.

Zkraje druhého poločasu se o srovnání pokoušel Köstl, jeho přízemní rána však po zemi proletěla kolem levé tyče až do zámezí. Vzápětí střídající Matoušek udržel balon, a tak mohl rozvinout útočnou akci. Za pokutové území nahrál Hrubému, který se rozhodl vyslat na Grigara další projektil, ale zkušený gólman si s tímto pokusem poradil. 

Zajímavá možnost se naskytla Klokanům, když Kadlec perfektní přihrávkou po zemi vysunul do přečíslení Köstla. Jeho následný pokus o postup vpřed zastavil teplický obránce výborným obranným skluzem. Patnáct minut před koncem propadl míč před brankou až k Trubačovi. Neváhal a střílel levou nohou, ovšem míč skončil tak v desáté řadě tribuny za brankou Martina Jedličky.

Tři minuty před koncem se Bohemka dočkala vyrovnávací branky. Hrubý uprostřed hřiště hlavou posunul míč k Prekopovi, jenž okamžitě vyslal dopředu Hálu. Černovlasý záložník naservíroval před balon přesně k nabíhajícímu Kozákovi, který se zblízka nemýlil a levačkou srovnal stav utkání.

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
V pětiminutovém nastavení ještě mohli Pražané o bod přijít. Dlouhý nákop Grigara doletěl až k postranní čáře na Trubače. Kapitán Severočechů s vypětím posledních sil nahrál pod sebe před branku. Tsykala nepustil ke střele Hůlka, ale míč se vykulil proti noze Juklovi. Záložník Teplic byl v jasné pozici, avšak jeho střelu naprosto skvělým zákrokem zlikvidoval Jedlička. Brankář Klokanů se musel mít na pozoru i v dalším průběhu nastavení, ale bod si vzít Bohemians nenechali.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Vstup do zápasu jsem měli dobrý a dvacet minut byli lepším týmem ve hře, stejně jako nebezpečnějším. Domácí hrozili spíš ze standardních situací. Z jedné z nich skórovali, na což navázal takový náš blackout. Úplně zbytečně jsme znervózněli a na nějakých deset minut úplně vypadli ze zápasu. Teplice si vytvářely nebezpečné situace kolem naší šestnáctky, kde jsme ztráceli jednoduché míče. Zase posledních pět minut první půle bylo lepších od nás. Navzdory počasí a terénu se hrálo dobré utkání. Jinak tomu bylo po přestávce. Domácí chtěli ubránit jednogólové vítězství, moc se nehrálo. Vsadili jsme na riziko, což se nám vyplatilo, protože vyrovnání bylo zasloužené. Minimálně na bod jsme měli."