Kozák: Věřil jsem, že utkání můžeme i otočit

Remízu v Teplicích zhodnotil střelec gólu Matyáš Kozák. 

Kozák: Věřil jsem, že utkání můžeme i otočit

V Teplicích naskočil Matyáš Kozák v roli náhradníka. Nakonec se stal jediným střelcem Bohemky, když vystřelil svým gólem bod. v rozhovoru poté mluvil o inkasované brance, jeho druhém gólu proti bývalému týmu, ale i závěru utkání.

Do zápasu promluvilo také počasí. Upozorňovali jste se na něco po rozcvičce, když jste si hřiště vyzkoušeli?
Už na hotelu jsme se o tom bavili. Věděli jsme o tom, že má začít sněžit a terén nebude jednoduchý. Na rozcvičce se nám to jedině potvrdilo a řekli si, ať hru zjednodušíme. Zejména na tom začátku utkání, dokud si na trávník nezvykneme. Pozor jsme si chtěli dávat i na odskoky míčů a upozorňovali se na to.

Teplice skórovaly z první vážnější šance. Byl to pro nás direkt? Do té doby jsme byli živější a lepší...
Říkali jsme si, že tenhle zápas může rozhodnout právě jen jeden gól. S přihlédnutím k vnějším podmínkám, tedy na počasí a trávník, by bylo vskutku těžké otáčet nepříznivý vývoj a dostávat se do plné obrany. Věděli jsme, že by si Teplice poté zalezly. Nakonec se tak stalo a byla to pro nás rána. Všichni jsme si ale věřili, že utkání můžeme otočit, či alespoň minimálně zremizovat.

Vstřelený gól Teplice nakopl a chvilku jsme se hledali. Vybrali jsme si porci štěstí?
Pokud se týmu podaří dát gól, vždycky mu to zvedne sebevědomí. Rázem si dovolí o něco víc. Teplice se rázem dostávaly do šancí. Kdybychom inkasovali i druhý gól, už by to bylo ohromně těžké. Naštěstí nás Martin Jedlička dvěma výbornými zákroky podržel a kluci v defenzivě další situace odbránili. 

Teplice - Bohemians 1:1 (1:0)
Teplice - Bohemians 1:1 (1:0)
Po pauze už ubylo momentů před brankami. Jaké zněly pokyny, abychom domácím narušili cestu za další těsnou výhrou?
Chtěli jsme být více aktivní, roztrhávat obranu náběhy za obranu, čímž se nám natáhlo hřiště. To se nám povedlo. Postupně jsme měli otěže zápasu trochu více v naší moci.

Gólem jsi Teplice obral o body, stejně jako v srpnu Liberec. V obou klubech jsi dříve působil...
Proběhl tam nějaký vtip, že je škoda, že jsem neprošel všemi kluby v lize. Nicméně já chci dávat góly pořád. Jsem rád, že mi to tam spadlo předtím v Liberci, ale i teď. Rád bych je dával každý týden. Je to příjemný pocit, ale nijak se nesoustředím na to, že jsem skóroval zrovna proti mým bývalým týmům. 

V závěru jsme měli na hřišti dost ofenzivních hráčů, ale také se museli bránit. Zvýšili domácí nasazení? 
V podstatě všichni střídající hráči, kteří naskočili z lavičky, byli ofenzivní. Šli jsme do velkého rizika a dali gól. Hrálo se nahoru dolů. Po vyrovnávací brance jsme chtěli ještě zvrátit zápas na vlastní stranu, abychom si odvezli tři body. Soustředili jsme se více na útočení. Vznikaly nám však mezery v defenzivě, jichž Teplice svými protiútoky dokázaly využít. Naštěstí jsme ty situace přežili. Je škoda, že jsme si nevytvořili nějakou šanci. Věřil jsem, že to zvládnout můžeme. Bod berou ale oba týmy. Gólů samozřejmě mohlo padnout víc. Také jeden z týmů se mohl radovat z výhry. Můžeme se nyní soustředit na Liberec, který chceme porazit a dostat se před ně v tabulce.