Prosinec otevře domácí duel s Libercem

Sobotní večer nabídne v Ďolíčku souboj Bohemians se soupeřem z Podještědí.

Prosinec otevře domácí duel s Libercem

Nejočekávanější měsíc v roce dnes začal. S týdenním předstihem dorazily do České republiky také opravdové zimní teploty. Ani v prosinci v České republice však fotbal nespí, a tak jeho první víkend nabídne program 17. kola nejvyšší soutěže. Aktuální teploty nijak nepřekvapí právě soupeře Bohemians, který přicestuje z tradičně chladného Liberce. Naštěstí byl v této sezoně los ke Klokanům přívětivý a vyslal je pod Ještěd v srpnu. Z deštivého stadionu U Nisy odjeli spokojenější právě Pražané, jejichž výhru vystřelil v samotném závěru Kozák (1:0).

Odvetný souboj se odehraje v Ďolíčku v sobotu večer. Začátek utkání byl stanoven na 18. hodinu a v přímém přenosu ho odvysílá stanice O2 TV Sport. Desátý zápas v sezoně čeká sudího Stanislava Volka, který byl delegován jako hlavní rozhodčí. Asistovat mu budou Lukáš Matoušek s Davidem Žurovcem. Vstupenky jsou v prodeji na internetu za levnější ceny až do dnešní půlnoci. V den zápasu budou ke koupi i na pokladnách. Hlavním partnerem zápasu se společnost PRE.



FC SLOVAN LIBEREC


Do této sezony vstoupil Liberec domácím duelem s Baníkem Ostrava. Utkání s ambiciózním soupeřem vyšlo Severočechům na výbornou, když ho srazili třemi brankami (3:1). Následně měli svěřenci kouče Luboše Kozla výborně rozjeté utkání v Mladé Boleslavi, jenže nakonec si odvezli pouze bod (2:2). Pak už přišla zmiňovaná porážka s Klokany (0:1). Povinnost splnil Slovan proti Pardubicím, když jediným gólem rozhodl zápas Frýdek. Ovšem to byl na nějakou dobu poslední úspěch. Svěřenci Luboše Kozla totiž podlehli Olomouci a Spartě (shodně 0:2), které nedokázali v jejich dobré formě zastavit. Alespoň dva body vytěžil Liberec z derby s Jabloncem (1:1) a domácí přestřelky s Teplicemi (3:3). Vysokou porážkou skončil duel na půdě o záchranu bojující Karviné (2:5). 

Liberec - Bohemians 0:1 (0:0)
Liberec - Bohemians 0:1 (0:0)
Po této ztrátě čekal Liberec zápas se Slavií, proti níž začal skvěle, ale dvoubrankový náskok neudržel. Pod Ještědem se z výhry radovali Sešívaní (3:2). Z této porážky se Slovan rychle oklepal, a to setnutím favorita. V domácím prostředí vyprovodil třemi brankami plzeňskou Viktorii (3:0). Doma neinkasoval ani v dalším klání, kdy přetlačil jihočeské Dynamo České Budějovice (1:0). Výhry z domácího stadionu potvrzoval Slovan také venku, a to remízami ze Slovácka (1:1) a Hradce Králové (1:1). Před týdnem si Severočeši poradili také se štikou podzimu, Mladou Boleslavi (2:1). 

POHLED NA SOUPEŘE

Ve směru do ofenzivy využívá Liberec kvalit na stranách hřiště. Nebezpečný je hlavně po centrovaných balonech ze strany, jimiž se často prezentuje a vyplácí se mu to. Díky nim už pokořili Severočeši obranu pražské Slavie, Slovácka a naposledy také Mladé Boleslavi. Do šance, či střelecké příležitosti se umí Slovan dostat také po kombinační akci středem hřiště. Takto už dosáhl gólu na půdě Hradce Králové, ale také vedoucí trefy v duelu s Viktorií Plzeň. Gólový instinkt zdobí útočníka Kulenoviće. Chorvatský horák ho už prokázal proti Českým Budějovicím i Slavii. 

Problémy má naopak Liberec uprostřed obrany. Z prostoru ze středu branky trestala Karviná nedůraz zadáků Slovanu, a to hned dvakrát. Slabiny dokázala využít i Slavia, jednou po sérii odrazů, podruhé se protáhl Zafeiris kolem libereckých stoperů. Severočeši inkasovali i tři branky od Teplic. Brankář Vliegen jednou lovil míč ze sítě po pokutovém kopu, dvakrát po střele ze střední vzdálenosti. 

POROVNÁNÍ LUKÁŠ HŮLKY A MATĚJE CHALUŠE





BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani v sobotu večer půjdou prodloužit svou rozjetou sérii. Ještě před reprezentační přestávkou doma jedním gólem porazili Karvinou (1:0). Minulý týden poté z bitvy v Teplicích vyválčili bod gólem ze závěru utkání (1:1). Slovan Liberec dorazí do Ďolíčku po roce. Naposledy v září minulého roku Bohemians podlehli Severočechům po gólech z úvodů poločasů (0:2). 

Aktuální formu Liberce okomentoval asistent trenéra Ivan Hašek: „Řekl bych, že je nastartovala ta domácí výhra s Plzni. Od té doby jsou pevni v defenzivě. Dále mají opravdu rychlý přechod do útoku. Právě z něj umí těžit a dokážou i dávat góly."

Liberec - Bohemians 0:1 (0:0)
Liberec - Bohemians 0:1 (0:0)
Scházet však Luboši Kozlovi bude obránce Filip Prebsl: „Vždycky je pro tým nepříjemné, pokud z něj nějaký hráč vypadne. Obzvlášť to platí pro obrannou řadu. My takový případ nyní zažíváme také, neboť máme zraněného Honzu Vondru. Museli jsme změnit rozestavení a uvidíme, jak na tuhle absenci zareagují liberečtí trenéři."

Pod úspěšnou sérii Slovanu se podepsal také bývalý brankář Bohemky, a to Hugo Jan Bačkovský: „Bezpochyby platí za kvalitního gólmana. U nás se mu v některých zápasech úplně nedařilo. Právě na pozici brankáře je to nepříjemné. Teď si v Liberci počkal na svoji chvíli a vypadá to, že se mu podařilo ji využít."