Béčko v přestřelce podlehlo Benešovu

V pátečním utkání padlo celkem sedm gólů. 

Béčko v přestřelce podlehlo Benešovu

V mrazivém pátečním večeru se B tým Klokanů utkal s Benešovem. Do vedení mohli jít hosté, když Kadlec fauloval Kubiše za cenu pokutového kopu. Sám faulovaný hráč se ujal i exekuce penalty, ale Pchelovodov ji skvěle zneškodnil. Z gólu se Benešov radoval později. Průnikovou přihrávku za defenzivu Bohemky si zpracoval do běhu Tomek, jenž překonal vybíhajícího gólmana Zelenobílých. Zanedlouho přiletěl před branku Bohemky centr. Našel si ho její bývalý hráč Le Tuan, avšak branku vysoko přestřelil. Srovnat mohli Klokani. Centr od rohového praporku přistál u Müllera, jehož zakončení bylo nedůrazné. Radoval se naopak Benešov. Křídelník Bílek se od postranní čáry na levé straně uvolnil kličkou do šestnáctky, kde vystřelil technicky a střela přesně zapadla k levé tyči.

Po přestávce Bohemka snížila. Bělaška krásným rohlíkem posadil míč na hlavu Pomahačovi, který balon parádně prodloužil do sítě. Záhy byl znovu v akci Bělaška. Tentokrát přihrál pod sebe Liškovi, jehož prudká střela skončila až za hostujícím gólmanem v síti. A obrat i Zelenobílí dokonali. Krátce po nástupu na hřiště si v šestnáctce udělal prostor Balog, aby svižnou ránou k levé tyči poslal Bohemku do vedení. Hosté ovšem dokázali srovnat stav utkání. Centr od rohového praporku přiletěl k úplně volnému Ondřeji Vosáhlovi, jehož tvrdá rána nakonec skončila v brance. Z výhry se nakonec radoval Benešov. V pokutovém území dostal míč Jakub Vosáhlo, jehož křížná střela k pravé tyči znamenala rozhodnutí o vítězství týmu trenéra Petra Mikolandy.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK BENEŠOV 3:4 (0:2)
Praha, Uhříněves • pátek 01.12.2023 • 18:30 • Přípravný zápas

Branky: 52. Pomahač (Bělaška), 56. Liška (Bělaška), 65. Balog - 28. Tomek, 41. Bílek, 78. Vosáhlo O., 81. Vosáhlo J.
Rozhodčí: Nejedlo - Chládek, Tichý
Diváci: 27

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov - Damašek, Kadlec (46. Panc), Petrouš, Konstantinidis - Pluhař. Bělaška, Skořepa (61. Nekvasil), Pomahač (61. Těšínský) - Müller, Liška (61. Balog)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Benešov:
Schummer (46. Frýdl) - Sady (46. Stejskal), Čmovš, Vosáhlo O. - Roháč, Kubiš, Tomek, Dušek - Bílek, Le Tuan - Vosáhlo J.
Trenér: Petr Mikolanda