B tým na závěr roku podlehl rezervě Dukly

Ve středu večer Zelenobílí opět doplatili na nevyužití šancí.

B tým na závěr roku podlehl rezervě Dukly

V derby hýřili od začátku aktivitou Klokani. Na pravé straně uháněl s míčem Lehovec, ale jeho nabídka před brankou proletěla do zámezí. Záhy už byl se svou přihrávkou přesnější. Na přední tyč si seběhl Pomahač, ale v dobré pozici pálil z malého vápna těsně vedle pravé tyče. Hnědovlasý záložník po chvilce získal míč před střídačkami. Navedl si ho na střed branky a zpoza šestnácky vypálil. Jeho střelecký pokus však minul branku. Střelbou ze střední vzdálenosti se prezentoval dukelský stoper Kocman, na pozorného Kerbacha si však prudkým projektilem nepřišel. Další šance Klokanů přišla ve třiadvacáté minutě. Bartek dobře přenesl hru na pravou stranu k Lehovcovi. Jeho povedený centr přistál u Bělašky. Šikovný záložník střílel efektně přes hlavu zády k brance. Fantastický zákrok vytáhl gólman Gothard, když tvrdou ránu pod břevnem skvěle vyrazil. Lehovec se dostal do akce při další souhře. Tentokrát volil přímou střelu, ale ta rozvlnila pouze boční síť. Ke slovu se dostali i hosté. Mikeš se uvolnil do šestnáctky, kde pálil sám k levé tyči. Kerbach však výborně vyběhl a ránu fantasticky zlikvidoval.

Po přestávce pokračoval zápas v nastoleném režimu. Aktivnější Bohemians se hnali dopředu. Jednou už Bělaška střelou zpoza šestnáctky dostal míč do sítě, ale sudí Severýn nakonec nařídil roh, neboť míč předtím už opustil vymezené území. Do vedení však šla Dukla. Hráči ve žlutých dresech rozehráli nakrátko rohový kop. Přihrávky před branku pak využil Hübl, který si odskočil od obránce a z malého vápna zamířil přesně.  Klokani mohli srovnat. Farkašův centr letěl na zadní tyč, kde byl Lehovec. Zakončoval jen kousek před čárou, ale obránci dokázali míč odvrátit. Pět minut před koncem Farkaš krouceným centrem od rohového praporku přesně našel Baloga. Střídající útočník hlavičkoval z malého vápna v jasné pozici, jenže obránce dokázal jeho zakončení ještě ztečovat. V závěru se nedovoleným zákrokem ve vlastní šestnáctce provinil Bartek, což sudí Severýn ocenil penaltou. K exekuci se postavil Magdi a stanovil konečný výsledek.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK DUKLA PRAHA B 0:2 (0:0)
Praha, Uhříněves • středa 06.12.2023 • 18:30 • Future League • 3. kolo

Branky: 77. Hübl, 89. Magdi
ŽK: Prior (Dukla B)
Rozhodčí: Severýn - Andras, Kortanová
Diváci: 32

Bohemians Praha 1905 B:
Kerbach (61. Pchelovodov) - Lehovec, Damašek, Petrouš, Bartek - Farkaš, Skořepa (61. Kadlec M.) - Pluhař (61. Nekvasil), Bělaška (61. Balog), Pomahač (61. Těšínský) - Liška (46. Müller)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Dukla Praha B:
1. poločas: Gothard - Kocman, Ulman, Krenciv, Prior - Nikł, Zapletal, Atsuta - Hübl, Mikeš, Grunnet
2. poločas: Štefan - Kocman, Pančev, Krenciv, Prior - Zapletal (67. Atsuta), Bilstrup, Hübl - Uher, Magdi, Káža
Trenér: Aleš Majer