Havlík proměnil zápas ve vlastní onemanshow

V posledním venkovním utkání roku 2023 inkasovali Klokani pět gólů.

Havlík proměnil zápas ve vlastní onemanshow

Do utkání na Slovácku nastoupila Bohemka znovu v rozestavení se třemi obránci. Do stoperské trojice se vrátil Vondra a na krajích se představili Köstl s Kovaříkem. V útoku pak dostal šanci mladík Kozák. S ním nastoupili od začátku také Prekop s Hálou.

Domácí nastoupili do zápas pěkně zostra. Ve druhé minutě Heča dlouhým nákopem od vlastní šestnáctky dostal míč na útočnou polovinu. Holzer v souboji balon nadvakrát udržel. Okamžitě si všiml náběhu Havlíka, kterému přistrčil míč přesně na jeho silnou levačku. Záložník s dvacítkou na zádech příležitostí nepohrdl. K pravé tyči vyslal svižnou ránu, jíž poslal Slovácko do vedení.

Zanedlouho měli domácí obrovskou šanci na zvýšení. Uprostřed hřiště došlo k několika soubojům. Nakonec míč vydoloval Cicilia, který ho předložil nabíhajícímu Reinberkovi. Krajní bek si míč ještě zasekl na levačku, což pro něj nebyla šťastná varianta. Následnou střelu totiž výborným obranným zákrokem srazil na rohový kop Hůlka. 

Slovácko - Bohemians
Slovácko - Bohemians
Pražané nakonec prohrávali jen dvacet minut. Pak se totiž vrhl do sprintu Kozák, když za sebou nechal zkušeného stopera Kadlece. Útočník Klokanů doběhl s míčem až do pokutového území. Nezištně pod sebe nahrál Hálovi, jenž ve skluzu za cenu bolestivého souboje procedil balon za Hečova záda. Spolupráce Hály s Kozákem tak Klokanům znovu vynesla gólovou radost, neboť o poslední gól na půdě Teplic se postarali právě tito dva hráči.

V ohrožení branky následně využili Klokani standardní situaci. Hrubého pěkný kroucený centr na zadní tyč vrátil Smrž hlavou k penaltovému puntíku. K němu si sbíhal Kovařík, proti jehož nepříjemné ráně se postavil Cicilia, který ji zablokoval. 

Záhy předvedli domácí před pokutovým územím Bohemky pěknou souhru, na níž navázali střelou. Tu druhou srazil Smrž rukou. Sudí Starý chvilku váhal, ale poté přece jen pokutový kop Slovácku přisoudil. Dle místních zvyklostí se jeho zahrání ujal kapitán Daníček. Míč poslal neomylně k levé tyči, a tak Moravané opět vedli.

Jen o chvilku později Havlík povedeným centrem na zadní tyč našel znovu Daníčka, avšak zkušený zadák ve skluzu zakončil mimo tři tyče. O další srovnání stavu se pokoušel Kozák. Balon mu do sprintu prodloužil Prekop. Rychlý útočník udržel míč před Daníčkem, aby následně pálil z rohu šestnáctky křížem. Bohužel razantní projektil o malý kousek minul levou tyč branky Slovácka.

Do kabin se šlo nakonec za vyrovnaného stavu, neboť Bohemka dokázala skórovat v nastaveném čase prvního poločasu. Köstl vynikajícím napadáním využil chyby v domácí rozehrávce. Kadlec si při rozehrávce míč pustil před sebe. Köstl si jeho úmysl načetl a o míč ho obral. Rázem se ocitl úplně sám před brankářem, jehož střelou po zemi překonal.

Zkraje druhé půle se mohli znovu radovat domácí. Odvrácený míč vracel naslepo do pokutového území Holzer. Sám na penaltovém puntíku se zjevil Cicilia, naštěstí ale nedokázal míč pořádně zasáhnout. Balon tak ukryl v rukavicích Jedlička. 

Slovácko - Bohemians
Slovácko - Bohemians
Brankář Bohemky však byl vzápětí už krátký. Havlík si převzal míč uprostřed hřiště a postupoval s ním vpřed. Ze vzdálenosti pětadvaceti metrů od branky napřáhl ke střele. Nádherná rána proletěla pod břevnem do sítě.

Příklad ze svého spoluhráče si vzal Reinberk. Krajní obránce pálil z rohu pokutového území, ovšem gólman Pražanů reflexivně míč vyrazil. K dorážce se protlačil hroťák Cicilia, jenže v poslední možné chvíli ji srazil Hůlka. 

Po hodině hry domácí příznivci už oslavovali autora hattricku. Reinberk získal balon na střídajícím Shejbalovi. Nahrál ho odskočenému Havlíkovi, jehož střela po zemi doputovala do sítě. V podání střelce Moravanů nešlo o poslední zápis do střelecké listiny. Ofenzivní akci vedl po levé straně Doski. Obránce původem z Íránu přihrávkou našel Ciciliu, který míč z prvního doteku prostrčil za obrannou linii Zelenobílých pronikajícímu Havlíkovi. Ten se dokázal rychle zorientovat a prostřelil vybíhajícího Jedličku.

Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého se pokoušeli ještě v závěrečných minutách korigovat výsledek. Shejbalova přihrávka doletěla k Puškáčovi do pokutového území. Ocitl se sám před brankářem Hečou, jehož však nedokázal prostřelit, protože brankář Slovácka střelu zneškodnil. Vzápětí měli Zelenobílí k dispozici přímý kop. Jeho exekuce se ujal Hrubý. Zkoušel to kroucenou střelu, která proletěla jen o decimetry nad břevnem. Z Uherského Hradiště tak Bohemka odjela bez bodů.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „První poločas nabídl bláznivý fotbal a hrálo se hodně nahoru dolů. Slovácko bylo po celý zápas lepší, ale dokázali jsme dvakrát v první půli zareagovat na nepříznivý vývoj. Po té vyrovnávací brance do kabin jsem si myslel, že to bude hrát do karet nám. Bohužel to bylo naopak. Třetí gól námi otřásl a byl hodně určující. Od té doby si domácí utkání kontrolovali, samozřejmě ani čtvrtý gól tomu nepomohl. Musím říct, že Slovácko má dobrou sportovní formu. nejen tým, ale také individuality. Náš výkon byl podprůměrný. Minimálně čtyři branky byly řešitelné a šlo jim předejít."