Bohemka na půdě Slovácka neuspěla

Ve druhém poločase dokonal hattrick Havlík, čímž rozhodl o výhře Moravanů.

Bohemka na půdě Slovácka neuspěla

Trenér Jaroslav Veselý udělal v základní jedenáctce proti Slovácku několik změn. Do obrany se vrátil konečně uzdravený Vondra. Na levé straně se představil Kovařík a v útoku dostal příležitost Kozák. Klokani se zároveň vrátili k rozestavení se třemi obránci.

Odehrána byla teprve první minuta, když padla první branka zápasu. Holzer udržel míč po dlouhém nákopu, přistrčil ho Havlíkovi, který se levačkou nemýlil. Vedení mohlo být dvougólové, jenže naštěstí po přihrávce Cicilii v jasné šanci Reinberkovu střelu srazil Hůlka na roh. Klokani dokázali srovnat po dvaceti minutách. Kozák pláchl Kadlecovi, v šestnáctce předložil pod sebe míč Hálovi. Černovlasý záložník musel do skluzu, ale dokázal míč procedit za záda brankáře Heči. Ze standardní situace pak zahrozili Klokani. Centr Hrubého sklepl Smrž proti noze Kovaříkovi, avšak tvrdou rána zablokoval Cicilia. na druhé straně podnikli domácí další výpad do šestnáctky. Následně střílel Cicilia, ale střelu zasáhl Smrž rukou a pískala se penalta. Té se ujal pochopitelně kapitán Daníček, který vrátil domácím vedení. Znovu srovnat krok chtěl Kozák. Uvnitř šestnáctky pálil křížem, ale bohužel jeho projektil proletěl kolem levé tyče do zámezí. V nastavení ale Köstl výborným napsáním obral v šestnáctce o míč Kadlece a střelou k pravé tyči určil remízový výsledek první půle.

Po přestávce se vedení opět ujali domácí. Havlík postupoval s míčem na útočné polovině. Za šestnáctkou napřáhl ke střele, jež opravdu nádherně proletěla pod břevnem až do sítě. Od gólu uběhlo deset minut a rázem záložník Slovácka slavil hattrick. Reinberk získal míč na Shejbalovi, aby ho předal ho Havlíkovi. Levonohý střelec vystřelil po zemi a byl z toho jeho třetí gól v zápase. To bohužel nebylo vše. Dvanáct minut před koncem Cicilia sklepl Doskiho přihrávku skrze defenzivní řadu Bohemky zabíhajícímu Havlíkovi. Tomu zápas skutečně vyšel, nemýlil se ani v této šanci a před vybíhajícím Jedličkou procpal balon do branky. Udeřit však chtěli i Zelenobílí. Přihrávka Shejbala směřovala k Puškáčovi. Forvard Bohemky už byl sám před Hečou, jenže strážce domácí branky střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil. Z přímého kopu pálil osm minut před koncem Hrubý. Bohužel o pár decimetrů míč branku přeletěl.

1.FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS PRAHA 1905 5:2 (2:2)
Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty • sobota 09.12.2023 • 15:00 • 18. kolo F:L

Branky: 2. Havlík, 34. Daníček z penalty, 53. Havlík, 65. Havlík, 77. Havlík - 23. Hála (Kozák), 45+3. Köstl
Rozhodčí: Starý - Hájek, Šimáček
ŽK: Reinberk, Cicilia - Prekop, Hála, Miller (trenér brankářů)
Diváci: 3 379

1.FC Slovácko:
Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec (85. Hofmann), Doski (85. Kohút) - Trávník, Valenta - Petržela (73. Juroška), Havlík, Holzer (73. Holzer) - Cicilia (85. Vecheta)
Trenér: Martin Svědík

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Köstl, Hrubý, Smrž (63. Jánoš), Kovařík (63. Shejbal) - Prekop (63. Puškáč), Hála (73. Mužík) - Kozák (84. Beran)
Trenér: Jaroslav Veselý