Vondra: Tolik branek nemůžeme dostávat

Porážku na Slovácku zhodnotil obránce Jan Vondra.

Vondra: Tolik branek nemůžeme dostávat

Nevydařené utkání na Slovácku okomentoval obránce Jan Vondra. Stoper Klokanů popisoval chybu při první inkasované brance a plánech do druhého poločasu.

Vrátil ses do základní sestavy. Jsi už naplno fit?
Delší dobu už jsem v plném tréninku bez nějakých omezení. Do zápasu jsem byl připravený na sto procent. Bylo tomu tak i minulý týden, kdy jsme měli hrát s Libercem. Po zdravotní stránce jsem naprosto v pořádku.

Většinou bývaly naše vzájemné zápasy se Slováckem o jedné brance. Změnil teď ráz utkání rychlý gól?
Určitě tomu brzká branka hodně pomohla. Docela rychle se nám povedlo pak srovnat. Zápas nabídl dost gólů, ale bohužel většina z nich padla do naší branky. 

První branka padla po nákopu a prohraném souboji. K jaké chybě došlo?
Jednalo se přesně o situaci, na kterou jsme se připravovali. Letěl dlouhý míč na Ciciliu, ale propadl. Ještě jsem se na to nedíval, ale asi jsme se špatně zajistili a nechali situaci dohrát. Vždycky, když šel míč za nás, byl z toho problém. Hned na začátku utkání jsme udělali chybu v situaci, na níž jsme se chystali. Musíme takové momenty zvládat mnohem lépe.

Slovácko - Bohemians 5:2 (2:2)
Slovácko - Bohemians 5:2 (2:2)
Po slabší desetiminutovce jsme srovnali hru. Bylo vyrovnání logickým vyústěním?
Když jsme si zvládali poradit s dlouhými míči a získávali i odražené, mohli jsme vyrážet do rychlých protiútoku. Jeden takový se nám povedlo hezky vyřešit v gól. 

Co jsme chtěli změnit do druhého poločasu? Nakonec jsme v poslední možné chvíli dokázali srovnat...
Chtěli jsme utkání držet co nejdéle takhle vyrovnané a dát gól. Nechtěli jsme nic bránit, protože to by nebyla cesta k úspěchu. Bohužel se Havlík trefil opravdu fantasticky. Nevím, zda jsme udělali při té brance nějakou chybu. Znovu jsme museli dotahovat, ovšem potřetí už se to nepovedlo. Naopak Slovácko dalo čtvrtý gól, kterým už zápas rozhodlo. 

Byla třetí branka Slovácka bránitelná?
Zničehonic si vzal míč, vypálil a úžasně to trefil. Pro nás to byla rána a je hrozně těžké neustále srovnávat skóre, hlavně na hřišti soupeře. Pak už se nám to nepovedlo. Po čtvrté brance už se utkání pouze dohrávalo. Nemůžeme si dovolit dostávat tolik gólů. Musíme hrát chytřeji a lépe zápasy dohrávat. 

Je to pro nás tvrdý direkt? V Teplicích jsme dostali jeden gól, teď najednou pět...
Samozřejmě to je nepříjemné. V posledních zápasech se nám do defenzivy dařilo. Teď nám to tam napadalo. Havlík vstřelil čtyři góly, což se moc často nevidí, aby dal někdo v jednom zápase tolik branek. Vybrali jsem si špatný den. Máme před sebou dvě domácí utkání. V nich musíme podat daleko lepší výkon a zlepšit se.