Bohemka se rozešla s Libercem bez gólů

Ve středu večer se diváci gólové radosti nedočkali.

Bohemka se rozešla s Libercem bez gólů

Základní jedenáctka Bohemky doznala několika změn. Trenérský tým zůstal u rozestavení se třemi obránci. Vedle stálic Hybše a Vondry dostal šanci Kadlec. Do středu zálohy se k Hrubému vysunul Hůlka. Útočníky Prekopa s Kozákem podporoval Beran.

První náznak šance přišel po přízemním centru Hůlky. Na přední tyči se tlačil do střel Kozák, ale v tísni střílel mimo tři tyče. Mnohem větší šanci měli hosté. Centr Kulenoviće si na zadní tyči našel Pourzitidis. Jeho prudkou hlavičku fantasticky zlikvidoval Jedlička. Nedorozumění před brankou Bohemky následně mohl využít Chaluš, k němuž se míč odrazil. Při střele ho rozhodil Prekop, a tak naštěstí výrazně brankáře Klokanů neohrozil. Ten se musel předvést záhy, když nákop prodloužil Tupta do šance Kulenovićovi. Proti němu rychle vyběhl Jedlička, jenž ho v jasné šanci na malém vápně vychytal. Zanedlouho pokoušel střelecké štěstí Tupta, ale pozorný Jedlička tvrdou ránu pod břevno vytěsnil na roh. Záhy se připomněli v útoku Zelenobílí. Míč propadl na hranici šestnáctky ke Kovaříkovi, ovšem jeho obávaná levačka tentokrát minula svůj cíl. 

Po přestávce zamíchal kartami hostující Ghali, když pod hlavní tribunou loktem fauloval Berana. Za faul si vyslovil druhou žlutou kartu, a tak následovalo vyloučení. Přesilovku chtěla Bohemka ihned využít. Prekop hledal přihrávkou pod sebe spoluhráče, bohužel míč proletěl před brankou bez zásahu až do zámezí. Obrovskou šanci si vytvořili Klokani centrem Berana, který Prekop ztěžoval k Puškáčovi, jehož famózním zákrokem vychytal Bačkovský. K dorážce se protlačil Hála, ale míč za čáru nedostal. Balon pak ještě na hranici pokutového území sebral Jánoš, pálil však nad branku. V samotném závěru se krásnou kroucenou střelou zpoza šestnáctky prezentoval Jánoš, ovšem Bačkovský zákrokem večera vyrazil balon na roh. V nastavení uháněl naopak na branku Kulenović, naštěstí kříženou ránou minul Jedličkovu branku.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC SLOVAN LIBEREC 0:0 (0:0)
Praha, Ďolíček • středa 13.12.2023 • 18:00 • 17. kolo F:L

Rozhodčí: Volek - Podaný, Žurovec
ŽK: Hrubý, Hůlka, Vondra - Ghali, Čvančara (kondiční trenér), Frýdek, Bačkovský
ČK: 58. Ghali (Liberec)
Diváci: 2 579

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Vondra, Hybš - Dostál, Hrubý (57. Jánoš), Hůlka, Kovařík (73. Hála) - Beran (83. Mužík) - Prekop (83. Köstl), Kozák (57. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Slovan Liberec:
Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Pourzitidis - Ghali, Červ, Žambůrek (90+1. Varfolomejev), Mikula - Frýdek (83. Horský), Tupta (61. Fukala) - Kulenović (90+1. Rabušic)
Trenér: Luboš Kozel