Souboj Bohemky s Libercem neměl vítěze

V Ďolíčku kralovali brankáři obou týmů.

Souboj Bohemky s Libercem neměl vítěze

V odloženém klání provedl kouč Veselý změny v základní sestavě. Do obranné trojice nasadil Kadlece. Na krajích hřiště naskočili zkušení Dostál s Kovaříkem. Kudrnatý defenzivní univerzál Hůlka se posunul do záložní řady. Od začátku naskočil také Beran, který podporoval útočníky Kozáka s Prekopem.

Vysunutý Hůlka se postaral i o první vzruch před brankou soupeře. Pod hlavní tribunou měl míč na noze. Přízemním centrem našel na malém vápně Kozáka, kterého tísnil obránce Liberce. Střela útočníka Bohemians zamířila mimo tři tyče, ačkoliv se Zelenobílí dožadovali rohového kopu. Kozák však ukázal hlad při další akci. Dotíral na Prebsla, jenž čekal, až si míč sebere Bačkovský. Gólman Liberce zůstal v brance, a tak se Kozák dral k míči, ovšem nakonec oba liberečtí hráči situaci vyřešili. 

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Do útoku vyrazil právě Slovan. Útočník Kulenović se dostal na levou stranu až k brankové čáře, odkud centroval před branku. Míč doletěl na zadní tyč, kde si vyskočil na centr Pourzitidis. Zakončení řeckého zadáka bylo razantní, jenže Jedlička pod břevnem fantasticky hlavičku vytěsnil na rohový kop. Následně se nedorozuměním provinili také obránci Klokanů, načež míč vyplaval před Chalušem. Bývalý hráč Bohemians už se před kotlem Bohemky natlačil do střely, ale dobře ho bránil Prekop. Slovenský útočník ho rozhodil a střela branku Pražanů neohrozila. To už neplatilo vzápětí. Nákop Chaluše z poloviny hřiště směřoval až k šestnáctce, kde Tupta chytře prohlavičkoval míč za sebe na Kulenoviće. Chorvatský hroťák pálil z drobného úhlu, avšak Jedlička rychle vystartoval z branky a povedlo se mu střelu vyrazit na roh. Znovu v ofenzivě se ukázala také Bohemka. Oblouček Berana přes libereckou obranu propadl na hranici šestnáctky ke Kovaříkovi. Zkušený levák pálil právě svou silnější nohou, bohužel v plném běhu pálil mimo tři tyče. 

Pár vteřin po uplynutí úvodních třiceti minut znovu musel strážce branky Klokanů do akce. Tupta si udržel míč na pravačce, navedl si ho do prostoru za pokutovým územím, aby mohl pálit. Prudký projektil letěl nepříjemně pod břevno, ale brankář Bohemians dalším výborným zákrokem vytáhl konečky prstů míč nad branku. 

Ve druhém poločase se změnilo rozložení sil na hřišti. Ghali ve vzdušném souboji fauloval Berana. Nedovolený zákrok neunikl pozornosti hlavního sudího Volka. Ten ihned přispěchal se žlutou kartou. Protože pro libereckého zadáka byla v zápase už druhá, poroučel se předčasně ze hřiště. Zelenobílé čekala půlhodinová přesilovka. Zužitkovat ji chtěl Prekop, jenž s vypětím všech sil před brankovou čárou přihrával pod sebe. Míč však nezasáhl žádný z jeho spoluhráčů a proskákal až do zámezí.

Velkou šanci si vypracovali Pražané později. Beran od tribuny C pěkně odcentroval do šestnáctky. Prekop v souboji protečoval balon k Puškáčovi. Střídající útočník se rázem ocitl v jasné šanci, jenže Bačkovský ho skvěle vychytal. S dorážkou přispěchal Hála, nicméně Fukala na brankové čáře ji vykopl. Následně ještě na hranici pokutového území sebral míč Jánoš, bohužel pálil nad branku. V samotném závěru zkoušeli svěřenci trenéra Veselého přelstít Severočechy nakrátko rozehraným rohovým kopem. Hála nabil za pokutové území Jánošovi. Uzdravený záložník střílel technicky nádherně k pravé tyči, jenže Bačkovský se proti němu vytáhl vynikajícím zákrokem, když konečky prstů střelu vytěsnil na roh.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Záhy pálil Jánoš znovu. Tentokrát už mohl gólman Liberce být klidnější, neboť přízemní rána nemířila mezi tři tyče. Zčistajasna mohl ovšem udeřit Slovan. Do protiútoku pláchl Kulenović. S míčem doběhl do pokutového území. Levačkou pálil z posledních sil křížem. Naštěstí přízemní střela doputovala kolem pravé tyče do zámezí. Když ani Jánoš v nastavení se svou další střelou neuspěl, rozešli se Zelenobílí s Libercem bez branek.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Prvních patnáct minut se nám dařilo kontrolovat hru, i když v šestnáctce jsme neměli dost šancí. Chyběla nám kvalita. Kolem dvacáté minuty měl Liberec šanci po dohrané standardní situaci, ale Jedlička ji chytil. Od té doby byl nebezpečnější Liberec, který si vytvořil tři dobré šance. Hráli jsme takový bezpohlavní fotbal. Opticky jsme byli možná lepší, ovšem soupeř byl přímočařejší. Do druhé půle jsme zase vstoupili aktivněji, což vyvrcholilo červenou kartou pro Ghaliho. V plné nahotě se ukázalo to, co nás na podzim trápí. To je přechod k brance na útočné polovině. Něco jsme si vytvořili, ale Liberec je v pohodě a dobře brání."