Rok 2023 zakončí Bohemka doma v Ďolíčku

V sobotu večer se Klokani utkají s Dynamem České Budějovice.

Rok 2023 zakončí Bohemka doma v Ďolíčku

Týden před Štědrým dnem jde do svého finiše v roce 2023 fotbalová FORTUNA:LIGA. O víkendu se odehraje její devatenácté kolo. Bohemku čeká zápas až ve večerních sobotních hodinách. V domácím prostředí se utkají s Českými Budějovicemi. První vzájemný zápas této sezony se odehrál na Střeleckém ostrově v srpnu tohoto roku. Tehdy Zelenobílí podlehli Jihočechům na jejich půdě (0:3).

Utkání bude v Ďolíčku zahájeno v sobotu v 18 hodin. V přímém přenosu ho odvysílá stanice O2 TV Sport. Jako hlavní rozhodčí bude mít průběh utkání na povel Petr Hocek. Asistovat mu budou Jaroslav Kubr s Martinem Leškou. U videa na utkání dohlédnou Miroslav Zelinka s Janem Hurychem. Vstupenky jsou v prodeji na internetu za 300 Kč na hlavní tribunu a za 200 Kč do ostatních sektorů. V den utkání pořídíte vstupenky rovněž přes internet, ale před utkáním i na pokladnách. Ovšem už za 350 Kč do sektoru A. Vstupenka do sektorů B a C vyjde na 250 Kč. Hlavním partnerem zápasu je pivovar a restaurace U Fleků. 

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE


Na jihu Čech od úvodního ligové kola svádí souboj o záchranu prvoligové příslušnosti. Vlastní chyby připravily Dynamo o body na Slovácku, kterému podlehlo vysoko (1:4). Následovala prohra s pražskou Slavií (1:3), ale i dva pětigólové debakly na novém stadionu v Hradci Králově a doma s Viktorií Plzeň (1:5). Po čtyřech kolech mělo Dynamo na kontě bodů stále nulu. Nepovedený start chtělo změnit v dalším domácím zápase, což se podařilo. Právě proti Bohemians se jim zadařilo, a tak se na jihu Čech poprvé slavilo vítězství (3:0). Na něm se podílel gólem také Pavel Osmančík, který do léta působil v Ďolíčku. Alespoň v domácím prostředí se svěcením trenérů Nikla a Zápotočného začalo dařit. Na Střeleckém ostrově porazili ještě Jablonec (2:1) a Karvinou (1:0). Venku získali doposud jediný bod. Remízu uhráli na půdě Zlína (1:1). 

České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
Právě hubená výhra nad Karvinou ze začátku je posledním bodovým zápisem. Od té doby si naopak cenné výhry z jihu Čech odvezly týmy Pardubic a Teplic (0:1). Díky nim se odpoutaly od samého dna tabulky. Čtyři branky inkasovalo Dynamo na Spartě (0:4) a těsně padlo v Liberci (0:1). První odvetný duel čekal České Budějovice na půdě pražské Slavie, kde sehrály velmi dobrou partii, ale na body nakonec nedosáhly (1:2). Dobrý dojem pokazil další pětipólový příděl od Plzně (0:5) a středeční prohra s Hradcem Králové (0:2). Po ní odstoupil od týmu trenér Tomáš Zápotočný. Do sobotního duelu v Ďolíčku tým povedou Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským.

POHLED NA SOUPEŘE

Z hlediska ofenzivy je na tom Bohemka s Českými Budějovicemi zcela stejně, Oba týmy totiž nastřílely shodně patnáct gólů. Ofenzivní sílu týmu zvedl šikula Musa Alli, který se podílel na čtyřech brankách. Nebezpečný je zejména díky své rychlosti, jíž uplatnil i při gólové akci proti Slavii, Karviné ale také v Olomouci. Své kvality prokazuje také zkušený útočník Ondrášek. Svůj důraz už uplatnil při centrech, jež zužitkoval v góly proti Mladé Boleslavi i Sešívaným na začátku podzimní části. 

Naopak v defenzivní části mají České Budějovice velké slabiny, když inkasovaly 41 branek. Sráží je hlavně nedůraz před brankou, kde se potýkají s problémy při propadlých centrech ze stran. Nedůslednost obránců Dynama dokázaly potrestat právě Teplice i Pardubice, které na jihu Čech ukořistily důležité body. Trable dělají Českým Budějovicím i dlouhé míče za obranu, zvlášť v případě, kdy se dopustí lehkovážné chyby v postupném útoku. Takto už se proti Dynamu prosadili Baník Ostrava, Plzeň a Sparta.

POROVNÁNÍ MATYÁŠE KOZÁKA A QUADRIHO ADEDIRANA




BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani se v závěrečném duelu roku 2023 vynasnaží upevnit si postavení v prostřední skupině. Zároveň budou chtít Zelenobílí vrátit Jihočechům porážky z uplynulých vzájemných zápasů. V minulém ročníku totiž prohráli obě utkání.

České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:0 (1:0)
Ve středu rezignoval na post hlavního kouče Tomáš Zápotočný, v pátek se objevily další nepříjemné zprávy. K situaci Českých Budějovic přidal pár slov asistent trenéra Ivan Hašek: „Klub nyní zažívá hodně nepříjemnou situaci. Ještě k tomu trenér rezignuje, dá se říct dva dny před dalším zápasem. Ovšem hráči i zbytek realizačního týmu zůstávají. Určitě se budou snažit zakončit tu nepříjemnou šňůru."

Klokani se ale budou soustředit na sebe: „My úplně nevíme, co všechno budou chtít České Budějovice změnit směrem k zápasu s námi. Musíme se koukat především sami na sebe. Odehráli jsme teď těžká utkání. Rádi bychom naším fanouškům udělali v domácím prostředí radost."