Novým SLO Bohemians je Vladimír Pavlík

V klubu došlo ke změně na pozici kontaktní osoby pro fanoušky.

Novým SLO Bohemians je Vladimír Pavlík

V Bohemians byla od 1. listopadu letošního roku uvolněna pozice SLO, kterou dosud zastával Martin Kurka. Ten se rozhodl své působení v klubu ukončit, proto klub hledal jeho nástupce. Od 1. prosince se novým SLO Bohemians stal fanoušek Klokanů Vladimír Pavlík.

Vláďo, jak jsi se k pozici SLO dostal?
Od mého známého mi jednou přišla SMS, zda nechci pracovat pro Bohemku. To se mi samozřejmě líbilo, protože do Ďolíčku do kotle chodím pravidelně od znovuzrození Bohemky. Když mi to čas dovolil, vyjel jsem i ven.

Věděl jsi, o jakou pozici jde?
Ano, s Martinem Kurkou se znám delší dobu. Jeho funkci i obecně pozici SLO ve fotbale znám. Vítám taky, že Bohemka k ní přistupuje zodpovědně a má na ni vyčleněného člověka. Ve většině klubů to totiž řeší pouze papírově, kdy SLO je zároveň kustod, vedoucí mužstva a někde dokonce i člen nejvyššího vedení. Pokud to s pozicí SLO někdo myslí opravdu vážně, je potřeba toho člověka opravdu mít mezi fans v kotli.

Pozice SLO je hodně i o důvěře a vztahu s aktivním jádrem. Jak to máš vyřešené?
Mně i vedení klubu od začátku záleželo na tom, aby fanoušci nového SLO přijali, proto proběhlo několik schůzek a rozhovorů s nejaktivnějšími skupinami kotle. Spoustu věcí jsme si vyříkávali a ujasňovali a došli jsme ke společné shodě, že do toho půjdeme. Na sociálních sítích se objevily už i negativní reakce, ale takzvaně face to face jsem si to i s částí těchto fanoušku ve středu v kotli vysvětlil a myslím, že jsme všichni pochopili, že jsme na jedné lodi.

S čím měli problém?
Šlo o nedorozumění, když jsem v jednom svém fotbalovém videu na sociálních sítích zvolil merch klubu, který není u části fans oblíbený. Zpětně to hodnotím jako nešťastnou volbu, ale pro mě to byl pouze fotbalový merch klubu, který jsem jako jeden z mnoha v Evropě navštívil. Určitě nevyjadřuje žádný můj postoj ani politický názor. Doma mám merch spousty klubů z Anglie, Německa, Itálie. Když jsme byli s manželkou na Kanárech, donutil jsem jí se mnou jít na druhou španělskou ligu (smích), mám zelenobílou šálu ze Celtic Parku...

Takže jsi prostě fanoušek fotbalu...
Přesně tak. Mám tu hru rád, proto teď tvořím i vlastní projekt Za gólem, který můžou vidět fanoušci na YouTube a Instagramu.

Sám jsi zmínil, že Bohemka přistupuje k SLO zodpovědně. Martin Kurka tady za ty roky odvedl velkou porci práce. Jste třeba v nějakém kontaktu ohledně pokračování?
Martinovi jsem volal hned, když jsem se rozhodl nabídku přijmout. Domluvili jsme se, že někdy skočíme na pivo. Určitě bych rád pokračoval v jeho práci a vykonával pozici SLO co nejlépe. Za ty roky, které na Bohemku chodím, mě vždycky bavil způsob, jakým se náš kotel prezentoval. Nejsem tu od toho, abych jim říkal, jak to mají dělat, ale abych je mohl podporovat v tom, jak to dělali doposud.

Závěrem bychom chtěli poděkovat Martinu Kurkovi za odvedenou práci a Vláďovi popřát, aby na ni úspěšně navázal.

KDO JE SLO?
SLO, neboli kontaktní osoby pro fanoušky, má být mostem mezi fanoušky a klubem a má pomáhat zlepšit dialog mezi oběma stranami. SLO informují fanoušky o příslušných rozhodnutích učiněných vedením klubu a druhým směrem komunikují názory fanoušků vedení klubu. Zároveň zprostředkovávají i komunikaci s dalšími aktéry zapojenými do organizace fotbalových zápasů. Práce SLO je během na dlouhou trať a je závislá na informacích, které obdrží od vedení klubu i od fanoušků.