Na závěr roku bezbranková remíza s Jihočechy

V Ďolíčku branka nepadla, a tak podruhé za sebou Klokani berou bod.

Na závěr roku bezbranková remíza s Jihočechy

Do závěrečného utkání roku 2023 provedl trenér Jaroslav Veselý v základní sestavě dvě změny v porovnání s utkáním proti Liberci. Na hrotu útoku vyslal Puškáče na úkor Kozáka a na levou stranu se vrátil Hála, jenž od úvodní minuty nastoupil místo Kovaříka.

Velkou šancí začali hosté z jihu Čech. Napadající Šigut obral o míč Vondru a vydal se k brance. Rychlým výběhem mu úhel zmenšil Jedlička, když se vydal až mimo pokutové území a střelu nepustil za sebe. Akce však pokračovala. Právě Šigut míč doběhl, aby ho přistrčil Suchanovi. Záložník Dynama si ho dal na levou nohu a rozhodl se zakončit. Přízemní ránou mířil k pravé tyči, ale naštěstí branku o pár decimetrů minul. Na druhé straně odpověděli Klokani. Nejprve Puškáčova zpětná přihrávka proletěla před brankou. Následně se pod tribunou C ujal balonu Hrubý. Namířil si to k šestnáctce, za jejíž hranicí chytře přihrávkou uvolnil Dostála. Zkušený zadák předložil pod sebe míč Prekopovi, avšak slovenský útočník v tísni zakončil o pár centimetrů vedle levé tyče. Další střelecký pokus si připsali hosté. Centr Hellebranda ze standardní situace odvrátila obrana Klokanů ke Sladkému. Ostřílený ligista pálil tvrdě, ale Jedlička si s tímto projektilem věděl rady.

Bohemians - České Budějovice
Bohemians - České Budějovice
Do útoku zamířili zase domácí. Do zakončení se dostal znovu Prekop, jehož střelu Janáček neudržel, ovšem míč stihl lapit ještě před brankovou čárou. Záhy se v dobré pozici ocitl Hála. Nepodařilo se mu jí využít, když jeho střela branku Jihočechů minula. Ani hosté nechtěli působit zakřiknutě. Čermák povedeným obloučkem využil Suchanova uvolnění. Míč mu parádně naservíroval do běhu. Suchan si balon zpracoval na levou nohu, kterou také tvrdě vypálil. S vynikajícím zákrokem přispěchal Jedlička, když znovu rychle vyběhl a uchránil Zelenobílé od inkasované branky. Příjemně nebylo fanouškům Klokanů při situaci, kdy Suchanova přihrávka putovala malý vápnem. Na zadní tyči při odkopu Dostál trefil Hůlku, a tak naštěstí Bohemka vyvázla z této situace úspěšně. První poločas díky dobrým zákrokům obou brankářů skončil bezbrankovou remízou.

Druhý poločas otevřela rána Hellebranda. Ta těsně před brankářem Klokanů skočila, nicméně pozorný Jedlička si dokázal poradit. O slovo se přihlásil i střídající Kozák. K němu se odrazil míč po souboji, ale střela hnědovlasého útočníka letěla nad branku. Vzápětí uháněl s míčem na druhé straně Alli. Míč si připravil do střelecké pozice. Jeho střela však neměla dostatečnou razanci, a tak Jedlička ukryl balon v náruči.  Do akce se cpal znovu Kozák. Bohužel neměl štěstí, když ho Králik trefil odkopem natolik šťastně, že míč stihl sebrat Janáček. 

Bohemians - České Budějovice
Bohemians - České Budějovice
V sedmdesáté minutě mělo Dynamo blízko ke gólu. Alli manévroval s balonem na levé straně, načež přihrál Hellebrandovi. Šikovný středopolař dlouho nic nevymýšlel a vyslal vstříc Jedličkovi zajímavý pokus. Rána z pravé nohy padala rychle dolů, naštěstí orazítkovala břevno, od něhož míč mířil nad branku. Záhy Čermák výborně vyvezl míč, aby vysunul Alliho. Rychlý křídelník přihrával pod sebe, jenže skvělý Jedlička úmysl přečetl a po rychlém výběhu přihrávku zastavil. 

Posunou Zelenobílé do vedení se pokoušel Kozák, avšak ránou z dvaceti metrů o malý kousek přestřelil. Deset minut před koncem byla šance Bohemky o poznání větší. Před branku Janáčka vznikl závar, ze kterého balon vypadl před Kadlece. Mladý stoper pálil rychle levačkou, bohužel uprostřed branky ho vychytal brankář Českých Budějovic. V nastaveném čase hostující zadáci srazili Hybšův centr ke Kozákovi. Ten pálil levačkou po zemi. Trefil ale svého spoluhráče Puškáče, a tak ani z této situace branka nevzešla. Bohemka se tak rozešla s Českými Budějovicemi v posledním zápase roku 2023 bezbrankovou remízou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „V podstatě poslední zápasy ukazují náš největší problém. To je produktivita, ale i vytváření šancí. Dnes jsme jich neměli málo, ale nelze přehlédnout i ty, které mělo Dynamo. Chleba se lámal v úvodu zápasu. Sice jsme soupeři nabídli protiútok, ovšem pak jsme měli tři velké příležitosti. První gól by byl hodně klíčový a uklidnil by nás. Postupem času si hosté také začali vytvářet nebezpečné situace a my se dostávali do křeče. Zápas jsme mohli ve finále i prohrát. Musím říct, že remíza je spravedlivá."