Klokani v sobotu vstoupí do Tipsport ligy

Bohemians v zimním turnaji obhajují loňské prvenství.

Klokani v sobotu vstoupí do Tipsport ligy

Tipsport liga je tradiční zimní turnaj profesionálních fotbalových klubů z Česka a Slovenska, který se koná pravidelně od roku 1998. A Bohemka je s třiadvaceti starty jeho nejčastějším účastníkem. V sobotu 13. ledna vykročí tým trenéra Veselého za obhajobou loňského triumfu. Celkem se Klokani v Tipsport lize radovali z celkového vítězství třikrát, stejně jako vršovický soused z Edenu. Ještě o jeden titul více má na svém kontě středočeská Mladá Boleslav.

Přestože jde především o přípravu na blížící se start druhé poloviny FORTUNA:LIGY, tak i letos si mezi sebe účastníci rozdělí rovný milion korun. Největší díl, 200 tisíc korun, čeká opět na vítěze.

BOHEMKA VS. PARDUBICE
Zelenobílí odstartují svou letošní účast v sobotu 13. ledna. Na umělce pražského Xaverova nastoupí od 10:30 proti prvoligovým Pardubicím. Pro Bohemku půjde o první přípravný zápas letošní zimní přípravy. "V turnaji vyzkoušíme hlavně méně vytěžované hráče a širší kádr. Budeme šetřit i ty, kteří jsou náchylnější ke zraněním, které může umělá tráva způsobit. U zkušených hráčů není třeba, aby nám v turnaji něco dokazovali a podstupovali zbytečné riziko zranění," řekl trenér Jaroslav Veselý. Zítřejší utkání vysílá přímým přenosem online kanál ČT sport Plus.

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Zápasy zimního turnaje se tradičně těší velké oblibě fanoušků Bohemians. Pokud zítra do Horních Počernic vyrazíte, na tribunu s kapacitou 600 diváků se dostanete hodinu před utkáním od 9:30. Ve stejném čase otevírá také pokladna, vstupné je jednotné ve výši 60 Kč. Pořadatel prosí fanoušky, aby měli připravené drobné. Platba kartou není možná. K dispozici bude také občerstvení, které najdete v budově poblíž vstupu na tribunu. V chladném počasí se můžete zahřát gulášem či polévkou, nebudou ale chybět ani tradiční pivo a klobása.

DOPRAVA A PARKOVÁNÍ
V celém areálu SC Xaverov Horní Počernice platí v době utkání Tipsport ligy vjezd pouze na povolení s parkovací kartou. Proto pořadatel doporučuje parkovat v přilehlých ulicích Horních Počernic. Využít můžete také velmi dobré spojení MHD. Od metra Černý Most jezdí přímo ke stadionu autobusové linky 221, 222 a 223.

DALŠÍ ZÁPASY BOHEMIANS
Turnaj se hraje ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech systémem každý s každým. Z výsledků se pak sestaví celková tabulka turnaje, která rozhodne o konečném pořadí. Klokani tak ve své skupině B narazí ještě ve středu 17. ledna na Vlašim (utkání se hraje na UMT ve Vlašimi) a v sobotu 20. ledna zakončí turnaj pražské derby s Viktorií Žižkov, kterou nově vedou sportovní manažer Pavel Hoftych a hlavní trenér Marek Nikl.