Úvodní přípravný duel branku nenabídl

V souboji dvou prvoligových týmů diváci gól neviděli.

Úvodní přípravný duel branku nenabídl

Do prvního zápasu v Tipsport lize nastoupil v obraně Bohemians i stoper Matěj Kadlec. Jinak se v zahajovací jedenáctce objevila známá jména. Aktivněji začala zápas Bohemka, která se nastěhovala na útočnou polovinu. Individuálně postupoval do šestnáctky s míčem Hrubý. Po kontaktu s pardubickým hráčem se poroučel k zemi, avšak sudí Ulrich pokutový kop nenařídil.

V podání hostujícího celku se pokoušel hrozit centrem Hlavatý. Balon netrefil ideálně, a tak mohl Valeš zůstat v klidu. Záhy rozjela akci zase Bohemka. Uprostřed hřiště Zelenobílí překonali tlak pardubických hráčů, načež Beran vysunul Mužíka. Útočník Klokanů hledal spoluhráče pod sebou, ale přihrávka byla zablokována. Záhy Kovařík centrem našel Puškáče, jehož zakončení však o malý kousek minulo levou tyč branky Východočechů.

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
Následně měli Pražané větší příležitost. Kovaříkův pas do šestnáctky sklepl hlavou Puškáč pod sebe pro Mužíka. Forvard Bohemians se do míče opřel pravou nohou, bohužel ale orazítkoval levou tyč pardubické branky. Vzniklý závar dokázala defenziva Pardubic uhasit. Po dvaceti minutách si zákrok připsal Valeš, když si Hlavatý navedl míč na střelu, jíž brankář Bohemky v poklidu ukryl v rukavicích. Mnohem těžší situaci čelil později. Východočeši získali míč a vydali se kupředu. Hlavatý uvolnil přihrávkou do úniku Mukwelleho. Kamerunský útočník střílel uvnitř šestnáctky po zemi k pravé tyči. Valeš úmysl skvěle vystihl a obrovskou příležitost zneškodnil.

Na opačné straně si Kovaříkův centr načetl Hrubý. V šestnáctce zakončoval na dlouhou nohu, i proto střela branku Budinského minula. Na dalším ohrožení branky se podílel aktivní Kovařík, který odcentroval před branku. Vytáhlý forvard Puškáč se pověsil do vzduchu, ale hlavičku zlikvidoval na brankové čáře Budinský. V závěru prvního poločasu Dostál ze standardní situace odcentroval do pokutového území. K balonu se prodral znovu Puškáč, jenže i napodruhé ho dokázal vychytat gólman Pardubic. První půle tedy gól nenabídla. 

Hned zkraje druhé půle se ke střele v pokutovém území probíjel Mužík, ale Pardubice situaci ustály. Brankáře Východočechů poté nepříjemnou ránou prověřil Köstl, ovšem Kinský ji vyrazil na roh. Bohemka byla na své pravé straně nebezpečná. Zanedlouho Köstl prostrčil míč Mužíkovi. Ten cpal balon pod sebe na malé vápno. Do tohoto prostoru si naběhl Kozák, proti němuž se výborným reflexem vytáhl Kinský. 

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
O slovo se přihlásili i svěřenci trenéra Kováče. Novic na hřišti Patrák si po hodině hry rovnal míč do střelecké pozice, ovšem jeho kroucená střela branku Valeše minula. Na hrací plochu se dostali také Farkaš s Lehovcem. Druhý jmenovaný měl v těžké pozice míč u brankové čáry. Z úhlu se pokoušel míč dostat na přední tyč, ovšem rozvlnil pouze boční síť. Deset minut před koncem získali Zelenobílí míč na rozehrávce Pardubic. Ke střele se dostal Ristovski, ale ta byla nakonec sražena na roh. Efektiními nůžkami se před Valešem prezentoval Patrák, naštěstí však mezi tři tyče nezamířil. V samotném závěru podpořil ofenzivu Adam Kadlec a připravil míč do střelecké pozice Farkašovi. Jeho tvrdý projektil zlikvidoval výborným zákrokem Kinský. Do Tipsport ligy tak vstoupili Bohemians bezbrankovou remízou.