Bohemka si na půdě Vlašimi zastřílela

Ve druhém utkání Tipsport ligy nasázeli Klokani sedm gólů.

Bohemka si na půdě Vlašimi zastřílela

Ve středu dopoledne se Klokani vydali do Vlašimi, kde je čekalo druhé utkání v rámci Tipsport ligy. V dresu domácího týmu nastoupil i odchovanec Bohemky, obránce Filip Dostál. Za Pražany se dostal od úvodního hvizdu poprvé do akce Prekop. S prvním zakončením přispěchali Bohemians hned v úvodu. Hrubý se s míčem ocitl v pokutovém území. Na jeho hranici nabil volnému Jánošovi, s jehož nepříjemnou ránou k pravé tyči si poradil Vágner. Záhy pálil domácí Šubert na branku Bohemians, ale gólman Reichl tento střelecký pokus lapil. O práci měl postaráno zase Vágner. Na levou nohu dostal balon Prekop, který přízemní ránou křížem brankáře Vlašimi nepřekonal. 

Pražané radovali z vedení v desáté minutě. Na centr Hrubého od rohového praporku nedosáhl Prekop a domácí se osvobodili odkopem. Odražený míč z třiceti metrů napálil vstříc brance Jánoš. Jeho rána byla tečována a na branku neprošla. V závaru se nejrychleji zorientoval Křapka, jenž prudkou ránou k levé tyči zapsal první gól Bohemky v roce 2024. 

Šanci si vytvořila také Vlašim. Na útočné polovině se hezkým průnikem prezentoval Šubert. V šestnáctce předal míč Šmigovi, který se neostýchal pálit. Přízemní rána byla nebezpečná, avšak nakonec kolem tyče proletěla až do zámezí. Na půlicí čáře pak Křapka získal míč a odevzdal ho Kozákovi. Mladý útočník si balon přichystal na pravou nohu, ale střelou branku Vlašimi minul. Zanedlouho byl v dobré pozici pro změnu Křapka, ovšem pálil nad branku. Další akci Bohemky táhl po dvaceti minutách Kozák, když uháněl podél postranní čáry. Situaci vyřešil zpětnou přihrávkou Hrubému na hranici pokutového území. Zkušený středopolař střílel po zemi k levé tyči, avšak střela se od ní odrazila pryč. 

Vlašim - Bohemians
Vlašim - Bohemians
Ani další příležitost Bohemians gólem neskončila. Zleva letěl míč na malé vápno, kam si naběhl Hrubý. Hráč s osmaosmdesátkou na zádech pálil z prvního doteku, jenže bravurním zákrokem zlikvidoval ránu Vágner a následně dokázala domácí defenziva míč odvrátit do bezpečí. Před poločasovou pauzou se připomněli domácí. Uvnitř šestnáctky si převzal míč Šmiga, jenž pálil na bližší tyč. Tento prostor si pohlídal Reichl, když jistě míč ukryl v rukavicích. Stejně jako o malý okamžik později, kdy pokryl Plankův technický projektil mířící do pravého horního rohu. První poločas zakončila akce Bohemky. Hezkým dloubáčkem Hrubý vyslal vstříc brance Kozáka, jehož rána si cestu mezi tři tyče nenašla. 

Zkraje druhého dějství pelášil po levé straně volný Kovařík. Levačkou parádně nabídl míč před branku, kde se do centru položil Matoušek, který ale branku domácího týmu přestřelil. Poté už se zase radovali Pražané. Prostor v šestnáctce si udělal Mužík a servíroval míč pod sebe. Na přední tyč si naběhl Matoušek, který ve svém prvním startu v novém roce skóroval přesnou střelou k pravé tyči. Zanedlouho měli Klokani blízko k další trefě. Na zadní tyči skončil míč u volného Berana. Šikovný záložník zkoušel z velkého úhlu procedit míč kolem přední tyče, bohužel však nastřelil právě zmiňovanou brankovou konstrukci. 

Vlašim - Bohemians
Vlašim - Bohemians
Snížit naopak mohli domácí. Kneifel si šikovně vyměnil míč se Štěpánem Beranem, bratrem Michala Berana v dresu Klokanů. V šestnáctce pálil Kneifel k pravé tyči, kde skvěle zasáhl Reichl. Na druhé straně se potřetí radovali Pražané. Z levé strany krásně odcentroval Kovařík do šestnáctky, kde si balon našel Hůlka.. Stoper Klokanů nastavil levou nohu, jíž poslal míč mazácky k levé tyči. Jen o chvilku později dohrál předpisové situaci Kovařík. Zkušený univerzál sledoval přetažený balon a od brankové čáry ho pod sebe naservíroval Puškáčovi. Útočník Zelenobílých neměl těžkou pozici a střelou do prázdné branky zapsal čtvrtý gól Bohemians. 

Nakonec stihli Pražané dát i další branky. Vondra se ujal míče a okamžitě vyslal do samostatného úniku Matouška. Rychlý útočník vyrazil sprintem dopředu, načež svou příležitost vyřešil dloubáčkem přes brankáře Koláře čímž zasadil Vlašimi bůra. O malý moment později manévroval s balonem v šestnáctce Kovařík, kterého pustil ke střele Hassan. To dělat neměl, protože přízemní střela ostříleného leváka k levé tyči znamenala šestý gól. Ani to nebylo vše, protože vzápětí běžel po Beranově vysunutí sám na branku Mužík a nemýlil se. Před vybíhajícím Kolářem zamířil k pravé tyči, a tak určil konečný výsledek zápasu.