Bohemka přivádí mládežnického reprezentanta

Matyáš Nechvátal se začne připravovat s B týmem.

Bohemka přivádí mládežnického reprezentanta

Na poli příchodů do současného A týmu v tuto chvíli nemáme hotovou žádnou novinku, přesto se na přestupech i tak pracuje. Nejčerstvějším příchodem je teprve šestnáctiletý útočník a mládežnický reprezentant Matyáš Nechvátal, který přichází ze Sigmy Olomouc. Na Hané byl dosud členem kádru nejstaršího dorostu U19 a se lvíčkem na prsou nastupuje v kategorii U17.

"Matyáš přichází jako sázka do budoucna. Není to sice hotový hráč pro současné áčko, ale i vzhledem k jeho pravidelné reprezentační účasti v mládežnických výběrech v něm vidíme velký potenciál. V Bohemce se začne seznamovat s dospělým fotbalem v třetiligovém béčku. Je mladý, takže pro áčko může dorůst za dva, tři roky," přiblížil plány s novým hráčem ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

V reprezentační sedmnáctce za rok 2023 odehrál Nechvátal sedm utkání a dvakrát se v nich gólově prosadil. Naposledy v kvalifikačním utkání Mistrovství Evropy U17 proti Černé Hoře, kde odehrál závěrečnou půlhodinu a v nastaveném čase uzavíral konečnou podobu skóre na 4:0 pro české barvy. I díky jeho výkonům postoupila reprezentace U17 do elitní fáze kvalifikace o ME U17 2024. Dalších šest zápasů ještě vloni přidal i za mladší výběr U16, kde také skóroval dvakrát. Celkem má zatím 23 reprezentačních startů za kategorie U15, U16 a U17.

Vítej v Bohemce, Matyáši!