Tipsport ligu zakončíme pražským derby

V sobotu dopoledne se Bohemians utkají s Viktorií Žižkov.

Tipsport ligu zakončíme pražským derby

V sobotu 20. ledna čeká Bohemians třetí a poslední utkání v rámci tradičního zimního turnaje. Na umělé trávě SC Xaverov v Horních Počernicích vyzvou Klokani druholigovou žižkovskou Viktorii. Zápas začíná třicet minut po desáté hodině dopolední. Oproti předchozím utkáním Bohemians nenajdete přímý přenos na České televize, ale stream bude pouze na Tipsport TV. Po dvou odehraných zápasech mají Zelenobílí v turnaji bilanci 1-1-0 a skóre 7:0.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

V historii samostatné České republiky patřil žižkovský celek k tradičním účastníkům nejvyšší soutěže. Občasný sestup do druhé ligy nikdy netrval dlouho. Od posledního sestupu v roce 2012 se už ale Žižkov na české fotbalové výsluní nepodíval. Kvůli problémům dokonce klub dvakrát sestoupil ještě o patro níže do ČFL. Z té se ale vždy v následující sezoně dokázal do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vrátit. Naposledy se tak stalo v sezoně 2022/2023, takže v aktuálním ročníku působí Žižkov v roli druholigového nováčka. Po podzimní části sezony se Viktorka krčí u dna tabulky na předposledním místě s jednobodovou ztrátou na pozici zajišťující záchranu ve druhé lize. Na začátku nového roku se žižkovští trochu "oklokanili", když jako nového sportovního manažera představili Pavla Hoftycha. O pár dnů později přišel do Viktorie jako hlavní trenér Marek Nikl. Bohemka si ve středu zastřílela ve Vlašimi, kde zvítězila 7:0, Žižkov ve stejný den porazil v přípravném utkání prvoligový Jablonec 5:3.

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Zápasy zimního turnaje se tradičně těší velké oblibě fanoušků Bohemians. Pokud zítra do Horních Počernic vyrazíte, na tribunu s kapacitou 600 diváků se dostanete hodinu před utkáním od 9:30. Ve stejném čase otevírá také pokladna, vstupné je jednotné ve výši 60 Kč. Pořadatel prosí fanoušky, aby měli připravené drobné. Platba kartou není možná. K dispozici bude také občerstvení, které najdete v budově poblíž vstupu na tribunu. V chladném počasí se můžete zahřát gulášem či polévkou, nebudou ale chybět ani tradiční pivo a klobása.

DOPRAVA A PARKOVÁNÍ
V celém areálu SC Xaverov Horní Počernice platí v době utkání Tipsport ligy vjezd pouze na povolení s parkovací kartou. Proto pořadatel doporučuje parkovat v přilehlých ulicích Horních Počernic. Využít můžete také velmi dobré spojení MHD. Od metra Černý Most jezdí přímo ke stadionu autobusové linky 221, 222 a 223.