Bohemka nadělila Žižkovu šest branek

V Horních Počernicích potěšili Klokani fanoušky gólovou nadílkou.

Bohemka nadělila Žižkovu šest branek

Proti Viktorii Žižkov nastoupil mezi třemi tyčemi brankář Lukáš Soukup. Aktivní Klokani nemuseli na vedoucí gól čekat dlouho. V deváté minutě si Kozák v pokutovém území našel odražený míč, zamířil neomylně k levé tyči a svižnou přízemní ránou poslal Bohemians do vedení.

Zanedlouho zahrávala Bohemka rohový kop. Centr Dostála od rohového praporku odvrátil žižkovský obránce za velké vápno. Tam si na míč počkal Kovařík, jehož rána letěla hezky, avšak nakonec proletěla kolem levé tyče do zámezí. Další šanci měl Puškáč. Útočník Zelenobílých dostal míč do šestnáctky, pálil křížem k pravé tyči, o pár centimetrů však cíl minul. 

Žižkov - Bohemians
Žižkov - Bohemians
Pak dobrý náběh Mužíka přinesl další šanci. Mužík naservíroval balon do dobré pozice Kozákovi, avšak jeho střelu do šibenice naprosto fantastickým zákrokem vytáhl na roh brankář Čtvrtečka. Ozval se i druholigový celek. Na branku vypálil exKlokan Prošek. S jeho střeleckým pokusem si Soukup dokázal poradit. S další střelou přispěchal bek Muleme. Míč letěl po zmrzlé krustě na umělém trávníku a brankář Bohemky balon ukryl v rukavicích. Deset minut před poločasovou pauzou Dostál nádherným křížným pasem milimetrově adresoval míč Kozákovi. Autor první branky si balon zpracováním hrudí nachystal do střelecké pozice, bohužel ráně nedal razanci, a tak ji Čtvrtečka chytil. 

Těsně před přestávkou však už lovil míč ze sítě. Kovařík hezkým obloučkem přihrál Puškáčovi. Forvard Bohemky si hned dal balon na levačku, aby střelou na zadní tyč zvýšil vedení. Ještě před poločasovým hvizdem se radovala Bohemka znovu. Mužík měl míč u brankové čáry a nacpal ho pod sebe nabíhajícím hráčům. Přihrávku vyraženou Čtvrtečkou si našel Dostál, který trefou do odkryté branky vstřelil třetí gól Zelenobílých. První poločas skončil za jejich klidného vedení.

Na začátku druhého dějství Bohemka vedení navýšila. Hybš centroval od rohového praporku na zadní tyč. Tam si naběhl úplně volný Matoušek, který hlavou přidal čtvrtý gól. Právě Matoušek byl vzápětí u další šance. Vtrhl s balonem do pokutového území a do gólové pozice posunul míč Prekopovi, jenže slovenského útočníka fantastickým zákrokem vychytal Čtvrtečka. Ten si připsal další zákrok o několik minut později. Matoušek pronikl do pokutového území a pálil z úhlu. Gólman žižkovské Viktorie dokázal tvrdou ránu vyrazit.

Vzápětí Čtvrtečka musel znovu zasahovat, když pálil Beran. Střelu šikovného záložníka strážce branky druholigového týmu vyrazil. Včas byl na správném místě Mužík, jenž balon doklepl do sítě. Do střelecké listiny se chtěl zapsat také Prekop. Před brankou si vyskočil na centr, bohužel hlavou orazítkoval pravou tyč. Dominantní Bohemians neztráceli chuť a vstřelili další gól. Hybšův centr od rohového praporku směřoval na Hůlku. Kudrnatý stoper uplatnil v souboji svůj důraz, když hlavou rozvlnil síť.

Žižkov - Bohemians
Žižkov - Bohemians
Znovu do akce musel i Soukup. Toho se pokoušel překonat Serkan. Brankář Bohemky vytáhl úspěsný zákrok, a tak o své čisté konto nepřišel. Ke dvěma asistencím chtěl přidat gólovou trefu Hybš. K němu na zadní tyč doputoval centr. Rychle proti němu však vystartoval Čtvrtečka a dalším skvělým zákrokem uchránil svůj tým od další inkasované branky.

Středeční výkon v podobě sedmi vstřelených branek Klokani nakonec nezopakovali. Druholigové Viktorii Žižkov jich nakonec nastříleli šest. Se sedmi body, třinácti vstřelenými góly a nulou inkasovaných zakončili své účinkování v letošním ročníku Tipsport ligy.