Turecký deník: Den první

V pátek Klokanům začal tréninkový program.

Turecký deník: Den první

Vršovická výprava v čele s trenérem Jaroslavem Veselým dorazila do turecké Antalye včera v podvečer. Zbytek dne využili Klokani k ubytování a první aklimatizaci na nové podmínky. Po několika letech totiž Bohemians vyměnili hotelový komplex a letos tráví svůj čas v hotelu Fame Residence Lara.

V pátek dopoledne už byl na řadě první trénink. Po snídani se hráči autobusem přesunuli na nedaleké travnaté hřiště. Na programu trenérského štábu byly takzvané malé hry, trénovalo se převážně soutěžní formou a s míčem. Někteří rekonvalescenti pod dohledem fyziotýmu rehabilitovali v nedaleké šatně. Zhruba po hodině se zelenobílá parta vydala zpět do hotelu. Před obědem někteří fotbalisté vyzkoušeli teplotu mořské vody u místní hotelové pláže.

Po obědě následoval krátký odpočinek a chvilku po třetí hodině odpolední už stál před hotelem opět přistavený autobus. Využili jsme čas, kdy hráči nastupovali do vozu a obyčejný papír se znakem Bohemians na čelním skle, který označoval náš autobus, jsme vyměnili za slušivou kapitánskou vlajku a zelenobílý minidres. Turecký řidič pak dostal i náramek, načež si radostně vyhrnul i rukáv, aby jeho nová ozdoba na zápěstí byla krásně vidět.

Odpolední trénink absolvovala Bohemka na jiném hřišti. Ve sportovním komplexu Arcadia v sobotu sehraje první přípravné utkání proti jihoafrickému TS Galaxy FC a na stejném místě tedy i odpoledne trénovala. Na znatelně větším hřišti už měli trenéři nachystaný předzápasový trénink, který obsahoval i nácvik standardních situací. Kamera mediálního týmu se zaměřila na Erika Prekopa. Na klubovém Instagramu najdete výsledek. Video zaostřené na Erika zítra uveřejníme také na Facebooku a YouTube.

Po návratu do hotelu se valná část kádru vydala do hotelového wellnessu, kde k regeneraci hráči využili bazén, saunu a páru. Tím ale dnešní program neskončil. Po večeři povolal hráče kondiční trenér Rudolf Rondzik do konferenčního sálu, kde jim připravil zhruba půlhodinovou přednášku na téma sportovní výživy a suplementace. V rámci vzdělávání sportovců jsou témata různá, dnes šlo převážně o sacharidy a glykogen.

Poté už se hráči rozprchli. Někteří do svých pokojů, jiní poseděli v lobby. Realizační tým u jednoho ze stolků připravoval plán na sobotu. Je možné, že utkání ještě posune plánovaný výkop na místních 13 hodin, v Česku tedy 11:00. Pro nejaktuálnější informace a krátké zprávy a střípky z Turecka sledujte hlavně sociální sítě Bohemians. V galerii tohoto článku ještě najdete fotky z dopoledního tréninku. Tím končí první hlášení z Turecka, ozveme se vám opět na konci zítřejšího dne.

Dobrou noc, Klokani.