Představení soupeře: TS Galaxy FC

Svěřenci trenéra Veselého změří síly s jihoafrickým klubem.

Představení soupeře: TS Galaxy FC

Soustředění Klokanů na území Turecka začalo čtvrteční cestou. Do cílové destinace dorazili Pražané ve čtvrtek večer a o den později už si poprvé zatrénovali na místním tréninkovém hřišti. Odpoledne je čekal druhý trénink, tentokrát už předzápasový. První přípravný duel v rámci soustředění má Bohemka naplánovaný už na sobotní dopoledne. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého se utkají s týmem z Jihoafrické republiky, aktuálně devátým celkem tamní nejvyšší soutěže, TS Galaxy FC. Duel bude hostit sportovní resort Arcadia v Beleku s výkopem v 11:00 českého času.

Pro soupeře Zelenobílých půjde již o čtvrtý přípravný duel v rámci jeho pobytu v Turecku. Před týdnem podlehl maďarskému Debrecenu 2:3 a porazil ukrajinský Černomorec Oděsa 4:0. Při vysoké výhře se dvěma brankami blýskl jednadvacetiletý křídelník Sebelebele, na kterého v závěrečných minutách navázal i zkušený středopolař Mbunjana. Jeden z nejvytěžovanějších hráčů v domácí soutěži dal dvěma trefami výsledku jeho konečnou podobu. Včera se utkal se slovinským NŠ Mura a zvítězil vysoko 5:1.

V týmu však nejsou pouze hráči domácí, ale také ti z jiných zemí. Pozice nejlepšího střelce týmu patří po podzimní části srbskému útočníkovi Samiru Nurkovičovi, který se trefil čtyřikrát. Spolu s ním působí v Galaxy i jeho krajan Vladimir Siladji. Zastoupení má Srbsko i v realizačním týmu. Hlavním koučem TS Galaxy je Sead Ramovič, který má německé a srbské občanství. Prostor mezi třemi tyčemi patří bosenskému brankáři Vasilijemu Kolakovi. Téměř dvoumetrový gólman vychytal v DSTv Premiership třináct čistých kont, v této sezoně konkrétně šest. Ve dvanácti zápasech se ukázal i brazilský záložník Higor Vidal.

Foto: Darren Stewart/GALLO IMAGES