Úvodní duel soustředění Bohemka vyhrála

Jihoafrické Galaxy Klokani porazili góly Kozáka, Kovaříka, Ristovskiho a Matouška.

Úvodní duel soustředění Bohemka vyhrála

První přípravný zápas Bohemians v Turecku znamenal zelenobílou premiéru pro útočníka Davida Hufa. V základní sestavě nastoupil brankář Michal Reichl a ve stoperské trojici také mladý Matěj Kadlec. Utkání od samého začátku doprovázel silnější vítr, který znepříjemnil zejména ty pasáže hry, ve kterých byl míč ve vzduchu.

Hned po rozehrávce přišla první velká šance Bohemians. Kovařík si na levé straně pro něj až netradičně připravil míč na pravačku a vypálil. Gólman soupeře musel do těžkého zákroku pod břevnem a konečky prstů míč vyrazil na roh. K jeho exekuci se postavil také Kovařík a našel na hranici malého vápna hlavu Puškáče. Vysoký útočník Klokanů ale zamířil mimo. O chvíli později padal odražený míč za velké vápno, kde se do něj z první opřel šajtlí kapitán Jindřišek. Jeho hezký pokus zamířil jen kousek mimo africké branky. I nadále měli více ze hry Klokani. Kozák se dostal s míčem do vápna, ale i tentokrát zasáhl brankář proti němu. Rozehrávku Galaxy napadal Huf, kterého se brankář Van Der Linde zbavil hezkou kličkou, ale následnou přihrávku vystihl Kozák. Jeho pokus rozvlnil jen boční síť.

TS Galaxy FC - Bohemians 3:4 (0:2)
TS Galaxy FC - Bohemians 3:4 (0:2)
Lehkou herní převahu si držela i nadále Bohemka, ale vesměs se jednalo o soubojový fotbal mezi vápny. Až v 38. minutě došlo na krásnou kombinaci, kdy Huf našel ve vápně Prekopa. Slovenský reprezentant celou akci vyšperkoval křižnou přihrávkou na Kozáka, který s přehledem poslal svůj tým do vedení. O čtyři minuty později měla Bohemka možnost volného přímého kopu pár metrů za šestnáctkou. Jindřišek míč přeběhl, a tak ho mohl směrem k bráně svou levačkou poslat Kovařík. Jeho pokus doplachtil přesně ke vzdálenější tyči. Brankář Reichl nic složitějšího řešit nemusel. S dvougólovým náskokem pro Bohemians skončil první poločas.

Do druhé půle poslal trenér Veselý devět nových hráčů. Na hřišti zůstali pouze Křapka s Prekopem. Po sedmi minutách se na polovině hřiště odehrál souboj o míč, po kterém se s nehezkým výrazem ve tváři skácel k zemi Dostál. Zákrok na obránce Bohemky způsobil na hřišti hodně vášní a celá situace vygradovala červenou kartou nad hlavou rozhodčího. Ze hřiště se předčasně poroučel Mere. Po dohodě trenérů však jeho místo zaujal Vidal a pokračovalo se v plných sestavách. Zadák Klokanů musel nakonec hřiště opustit a v doprovodu klubového lékaře zamířil s podezřením na zlomeninu v obličeji na vyšetření do nemocnice. Místo něj přišel na hřiště zpět Matěj Kadlec. Právě mladičký stoper Bohemians se stal dalším střelcem utkání, ovšem nechtěným. Prudkou přízemní přihrávku soupeře z levé strany nešťastně srazil k přední tyči za záda bezmocného Valeše. Klokanům mohl náskok vrátit Mužík, ale tváří v tvář brankáři zamířil mimo levou tyč.

TS Galaxy FC - Bohemians 3:4 (0:2)
TS Galaxy FC - Bohemians 3:4 (0:2)
Po hodině hry mohl soupeř vyrovnat, ale závar před brankou Bohemians naštěstí gólem neskončil. O chvíli později tak přišla další chvíle Pražanů. Za velkým vápnem napřáhl Ristovski a jeho krásná rána doletěla až za záda gólmana Van Der Lindeho. Bohemians vedli 3:1. Následně Adam Kadlec zblokoval střelu po hezké kombinaci jihoafrické útočné letky. Klokanům to beztak nepomohlo. Čtvrt hodiny před koncem došlo opět ke snížení skóre a opět v tom měla prsty teč jednoho z bránících v zelenobílém dresu. V tu chvíli převzal otěže utkání náš soupeř. Jeho šance ovšem končily mimo tři tyče, případně s těmi vážnějšími si poradil gólman Valeš.

V poslední desetiminutovce se prosadil Matoušek a opět dal Bohemce klid dvougólového vedení. Ale ani tentokrát se Zelenobílým nepodařilo náskok udržet dlouho. Po pouhých dvou minutách snížil z pokutového kopu Vidal. Další velkou příležitost Galaxy na vyrovnání zlikvidoval skvělý Valeš. V nastaveném čase ještě na hranici šestnáctky fauloval Matoušek, který se navíc při zákroku zranil a ze hřiště odkulhal v doprovodu fyzioterapeuta a maséra. Proti Klokanům hrajícím v deseti se ale jihoafrický tým prosadit nedokázal a trenér Veselý se tak mohl se svým mančaftem radovat z prvního vítězství v Turecku. TS Galaxy FC jsme porazili 4:3.

Pro klubovou televizi utkání hodnotil asistent trenéra Ivan Hašek. Na rozhovor se můžete podívat níže.

Bohemka TV