Turecký deník: Den třetí

Posilovna, hřiště a odjezd Dostyho.

Turecký deník: Den třetí

Kalendářní týden zakončila Bohemka v Turecku opět dvoufázovým tréninkem. Dopoledne byla na programu hotelová posilovna, odpoledne se jelo na hřiště. Od zelenobílé výpravy se nuceně odpojil obránce Martin Dostál, který s vážným zraněním odcestoval domů.

V rámci dopoledního programu nemuseli hráči nikam cestovat. První tréninková jednotka je čekala v hotelovém gymu. Kondiční trenér si rozdělil fotbalisty na dvě party - staří a mladí - a ve dvou pětačtyřicetiminutových jednotkách s nimi odcvičil potřebné. Druhé skupině se pečlivě staral o hlasitou zábavu DJ Erik Prokop.

Během oběda došlo na smutné loučení. Trenér Veselý si vzal slovo a před všemi popřál Martinu Dostálovi šťastnou cestu, brzké uzdravení a rychlý návrat na hřiště. Dosty při sobotním utkání utrpěl zlomeninu lícní kosti a po obědě odletěl do Prahy, kde se podrobí operaci. Trenérovi bude chybět delší dobu. Sám Martin k tomu dodal, že zranění k fotbalu patří a není třeba z toho dělat velkou tragédii. Za to si vysloužil povzbuzující potlesk celé výpravy. Před druhou hodinou odpolední odjel z hotelu na letiště a měl s sebou i doprovod. Stejným spojem se do Prahy vracel i legendární Stanislav Levý se synem Janem, který je hráčským agentem Jana Vondry a byl se na svého svěřence i další v Turecku podívat.

Odpoledne se Klokani vypravili opět na nedaleké hřiště. V několika skupinkách si zahráli například nohejbal a pustili se do fotbalové práce. Míra Miller rozcvičil a zahřál gólmany, které pak potřebovali i ostatně trenéři k dalším hrám. Skupinu hráčů si vzal pod křídla asistent Ivan Hašek, který své ovečky nutil zakončovat v těžkých a mnohdy krkolomných pozicích. Na závěr tréninku si hráči zahráli vyřazovací soutěž dvojic ve střelbě na bránu, Lukáš Soukup čelil několika penaltám, z nichž jich i pár zlikvidoval a odjelo se na hotel.

Potréninkový režim na hotelu už je takovou rutinou. Hráči jdou regenerovat do bazénu a sauny, někteří vyrazili k moři. Po večeři se každý vydal po svém načerpat síly na další tréninkový den.