Bohemka získala nejlepšího střelce druhé ligy

David Huf přichází z Pardubic na hostování s opcí na přestup.

Bohemka získala nejlepšího střelce druhé ligy

Minulý týden se k Bohemce před odletem do Turecka připojil David Huf z Pardubic. Pětadvacetiletý útočník strávil podzimní část sezony na hostování v druholigové Chrudimi, kde nastřílel 12 gólů v 16 zápasech a vévodí dosavadní tabulce střelců FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ani v nejvyšší soutěži mu góly nejsou cizí. V sezoně 2020/2021 jich ve 30 utkáních nastřílel 9. Celkem má v první lize bilanci 71 zápasů a 12 nastřílených branek.

"Davida jsme sledovali delší dobu, už při jeho angažmá v Pardubicích. Teď se jeho kariéra malinko zadrhla, ale i v druhé lize prokázal, že góly dávat umí. Typologicky přesně zapadá do toho, co hledáme. Chceme mladého útočníka s gólovým potenciálem, který je použitelný na více pozicích na hřišti. Mockrát ukázal, že umí i jako střídající hráč přijít na hřiště a rozhodnout zápas," řekl k nové akvizici trenér Jaroslav Veselý.

Touhu přijít do Bohemky neskrývá ani sám Huf: "Už jsem cítil, že v Pardubicích jsem dlouho a potřebuju změnu. V ten moment se ozvala Bohemka a všechno to do sebe zapadlo. Nejradši bych přišel rovnou na přestup, ale udělám maximum, abych si svými výkony vysloužil uplatnění opce a v léte do Bohemians přestoupil."

Kmenový hráč FK Pardubice bude ve Vršovicích do léta na hostování, ale předmětem dohody obou klubů je pevně stanovená opce, při jejímž uplatnění se z Davida stane hráč Bohemians.

Vítáme Tě u Klokanů a přejeme hodně dobrých výkonů!

Bohemka TV