Představení soupeře: FC Dinamo Tbilisi

Ve středu odpoledne čeká Bohemians druhý přípravný zápas na soustředění.

Představení soupeře: FC Dinamo Tbilisi

Zahraniční soustředění Klokanů postoupilo do své poloviny. Zapsat už si stihli jedno vítězství, když v sobotu zvládli sedmigólovou přestřelku s TS Galaxy FC z Jihoafrické republiky (4:3). Druhý přípravný duel čeká Zelenobílé ve středu odpoledne. Ze své základny v turecké Antalyi pocestují do Side, kde se utkají s týmem z nejvyšší gruzínské soutěže, FC Dinamo Tbilisi. Ten má zázemí právě v Side.

Soupeř Klokanů se nachází v odlišné fázi přípravy, než je tomu u Bohemians. V Gruzii se totiž fotbalové soutěže hrají systémem jaro-podzim. Tým z hlavního města Gruzie se tak do Turecka vydává k přípravě na úplně nový ligový ročník. Ten minulý skončil svěřencům trenéra Andrese Carrasca na začátku prosince. Nakonec ani série šesti zápasů bez porážky nestačila na obhajobu titulu, protože Dinamo Tbilisi skončilo na druhém místě o tři body za konečným vítězem, jímž bylo Dinamo Batumi. Oba týmy se v přímém souboji utkaly v předposledním kole. Ačkoliv Tbilisi vyhrálo jednoznačným rozdílem 6:2, nic to nezměnilo na konečném prvenství pro klub přímo od černomořského pobřeží.

V uplynulé sezoně zdobila Dinamo Tbilisi zejména potence v ofenzivě, neboť v posledním ročníku nasázelo v domácí soutěži 93 gólů. O sedmnáct z nich se postaral srbský záložník Zoran Marušić. O tři branky méně nastřílel Ousmane Camara. Oba však po konci sezony Dinamo Tbilisi opustili. Čerstvou posilou je útočník z Guatemaly. Čtyřiadvacetiletý Oscar Santis zamířil do gruzínského velkoklubu z domácí Antiguy. Záložní řadu posílil litevský reprezentant Daniel Romanovskij. Pro jednoho z hráčů Dinama, obránce Davita Kobouriho, nebude středeční duel proti Klokanům tím prvním v jeho kariéře. Na jaře 2022 totiž působil v Karviné, a tak měl možnost okusit českou nejvyšší soutěž. Dvakrát si zahrál i proti Bohemians.

Náš dnešní soupeř si stejně jako Bohemka v létě zahrál evropské poháry. Narozdíl od Klokanů startoval v nejprestižnějším z nich, v Lize mistrů. V 1. předkole si však nedokázal poradit s kazašskou Astanou a po výsledcích 1:1 a 1:2 se s touto soutěží loučil. Vyřazení znamenalo pád do 2. předkola Konferenční ligy, Ve stejné fázi soutěže startovala i Bohemka, ovšem Tbilisi hrálo v mistrovské části. Ani tady Dinamo neuspělo, když podlehlo maltskému Hamrun Spartans 1:2 a 0:1.

Utkání začíná ve 14 hodin českého času a živě ho můžete sledovat na YouTube - KLIKNĚTE ZDE.