Klokani porazili gruzínského vicemistra 3:0

O branky Bohemians se postarali dvougólový Kozák a penaltový střelec Hála.

Klokani porazili gruzínského vicemistra 3:0

Ve středu po obědě zamířila výprava Klokanů do hodinu vzdálené oblasti Side, kde čekalo jako protivník Dinamo Tbilisi. Do druhého přípravného utkání na soustředění v Turecku poslal trenér Veselý do branky Valeše. Oproti předzápasovým informacím nastoupil s kapitánskou páskou novic Huf, což jistě udělalo do Prahy radost pokladníkovi Martinu Dostálovi.

V prvních deseti minutách měli Zelenobílí dvě standardní situace, které mohly ohrozit branku Dinama. První pokus skončil nad břevnem, druhou Kovaříkovu střelu vytěsnil gólman na roh. První poločas pak ovládali spíše hráči v modrých dresech z Tbilisi. Po dvaceti minutách se z centrovaného míče prosadil hlavou kapitán Gognadze, ale praporek nad hlavou pomezního jeho radost rychle uťal. V další šanci se zaskvěl Valeš, který na malém vápně zlikvidoval jasnou gólovu příležitost. Chvilku před přestávkou gólman Klokanů skvěle vyběhl proti osamocenému soupeři, který se ho snažil přelobovat. Další dobrý zákrok Valeše ovšem vzal Dinamu naději na poločasové vedení. V první půli branka nepadla.

Dinamo Tbilisi - Bohemians 0:3 (0:0)
Dinamo Tbilisi - Bohemians 0:3 (0:0)
Druhý poločas znamenal změnu v brance Bohemians, kam se postavil Soukup. Trenér Veselý poslal na hřiště celkem osmnáct čerstvých nohou, z první půle zůstali pouze Adam Kadlec a Huf. Jako první střelec zápasu se mohl po pár minutách radovat Kozák, kterého nádherně našel centrem Hála. Útočník Klokanů s číslem 20 pak s přehledem svou šanci proměnil a poslal Bohemku do vedení. Přicházely další šance pro Klokany, které však zůstaly neproměněné. Až čtvrt hodiny před koncem byl ve vápně faulován Adam Kadlec, míč si na penaltový puntík postavil Hála a zamířil k pravé tyči, zatímco brankář Tbilisi se vydal k té opačné - 2:0.

Po faulu na Mužíka zahrával zkrácený rohový kop Hála. Jeho ulička na hranici šestnáctky našla přesně Kozáka, jehož střelu pravačkou brankář vyrazil. Následoval závar ve velkém vápně, po kterém míč vyplaval na úrovni penaltového puntíku znovu před Kozákem. Útočník Bohemians se do míče opřel z první, tentokrát levačkou. Druhá rána zamířila podobně jako Hálova penalta k pravé tyči a znamenala třetí a poslední gól přípravného utkání. Úřadujícího vicemistra Gruzie Bohemians porazili v Turecku 3:0.

Zápas pro fanoušky Bohemians hodnotil po návratu na hotel asistent trenéra Ivan Hašek. Na záznam jeho rozhovoru se můžete nyní podívat.

Bohemka TV