Na závěr soustředění prohra o gól

S CSKA Sofia Klokani prohráli 1:2.

Na závěr soustředění prohra o gól

Den před odletem do Česka měla Bohemka na programu závěrečný přípravný duel tureckého soustředění. V areálu Papillon Sports Center v Beleku čekal bulharský vicemistr poslední sezony CSKA Sofia FC. Trenér Veselý postavil do brány Reichla, s kapitánskou páskou přivedl zelenobílou družinu na hrací plochu Hůlka.

Do první velké šance se dral Prokop, kterého ale ve vápně v souboji připravil o míč obránce Sofie. I přes pád klokaního útočníka zůstal rozhodčí v klidu a zápas mohl pokračovat. Po nějaké době zahrával rohový kop z pravé strany Kovařík, jeho centr způsobil před brankou rozruch a míč se náhle objevil v bráně. Do vedení ale Bohemians nešli, rozhodčí našel prohřešek ve hře a odpískal útočný faul na brankáře. Na druhé straně vypálil za vápnem Heintz, skvělým skokem k tyči si s jeho pokusem poradil Reichl. Z následné rozehrávky ovšem vytvořil hrubku Matoušek, který zpětnou přihrávkou našel jen Phaëtona. Ten ještě vylepšil situaci přihrávkou na Nazona, který udělal kličku brankáři a otevřel skóre zápasu. Za Klokany mohl vyrovnat Matoušek, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Duckens Nazon mohl vstřelit i druhý gól, když v souboji přetlačil Vondru a z poloviny hřiště uháněl sám na branku Bohemians. Až na velké vápno proti němu vyběhl Reichl, který pokus o kličku fantastickým zákrokem zlikvidoval. Jednogólový náskok si bulharský tým odnesl i do přestávky.

CSKA Sofia - Bohemians 2:1 (1:0)
CSKA Sofia - Bohemians 2:1 (1:0)
Do druhé půle už nenastoupili Hála, Adam Kadlec a Matoušek. Místo nich šli do hry Kozák, Mužík a Ristovski. Po pár minutách opět dostala Bohemka míč do sítě. I tentokrát ovšem turecký rozhodčí branku neuznal, nyní kvůli faulu Prekopa v souboji před získáním míče. Jako by se opakovala první půle. Krátce po neuznané brance utekl po levé straně Phaëton a z rohu malého vápna prostřelil Reichla. Třetí branku Sofie mohl přidat Lindeseth, brankář Klokanů ovšem vytáhl další výborný zákrok a nepustil soupeře do třígólového trháku. Šanci na snížení měl Mužík, kterého ale vychytal brankář Evtimov. Do velkých šancí se dostali i Kozák a Huf, ale neuspěli. Klokani se přeci jen dočkali. V závěrečné desetiminutovce vhazoval na pravé straně Mužík. Míč následně obrana Sofie odkopla k polovině hřiště, kde v souboji uspěl Matěj Kadlec. Mladý stoper si pak narážečkou s Mužíkem vytvořil prostor a precizně přesnou přihrávkou do uličky vyslal Kozáka tváří v tvář italskému brankáři Busattovi, který nastoupil na závěrečných 25 minut. Dvougólový střelec z posledního utkání s Tbilisi se ani tentokrát nemýlil a střelou k levé tyči snížil na rozdíl jediné branky.

V posledních minutách už se ale nic důležitého nestalo, a tak svěřenci trenéra Veselého svůj poslední přípravný zápas před FORTUNA:LIGOU o jeden jediný gól prohráli. V neděli odpoledne už se Bohemka vrací do Prahy, kde se bude v domácích podmínkách připravovat na první jarní ligové kolo. V neděli 11. února se Klokani představí v nové Malšovické Aréně v Hradci Králové.

Po návratu na hotel dnešní zápas pro Bohemka TV zhodnotil asistent trenéra Ivan Hašek. Na jeho hodnocení se můžete podívat pod článkem, kde najdete také fotogalerii z dnešního utkání.

Bohemka TV