Vondra: Po průběhu je bod skvělým výsledkem

Remízu v Hradci Králové zhodnotil obránce Jan Vondra.

Vondra: Po průběhu je bod skvělým výsledkem

Zápas v Malšovické aréně okomentoval Jan Vondra. Obránce Klokanů mluvil o bránění na těžkém terénu, převaze ve hře i útočenému představení Jana Shejbala.

Jsme s remízou nakonec spokojeni? Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali o dvě branky?
Určitě je bod pro nás skvělý, když vzpomene na to, že se utkání nevyvíjelo dle našich představ. Na druhou stranu jsme měli ve většině zápasu více ze hry i šancí ke skórování. Když jsme byli v tlaku, tak z našich chyb nás Hradec trestal. Cítili jsme, že jejich vedení není z kategorie zasloužených. To v nás probudilo chtíč zápas zvrátit, aby neskončil naší porážkou. Skvěle jsme se do něj vrátili a bod z půdy Hradce se určitě bude počítat. 

V první půli jsme měli pár šancí, ale zčistajasna přišla inkasovaná branka. Byl to tvrdý direkt, když předtím Hradec nic neměl?
Je to tak. Věděli jsme, že máme navrch, byli jsme také silní na míči. Možná nás to trochu ukolébalo. Nicméně před tím rohem jsme měli balon v držení. Takové ztráty se prostě stávají. Byl z toho roh, který Hradec dohrál až do gólu. Je ale škoda, když jsme lepší a místo využití převahy prohráváme. 

Před brankami vznikalo množství závarů, do šestnáctek létaly centry. Jak bylo složité udržet při bránění stabilitu na trávníku?
Oba týmy se prezentují podobně, hodně centrují před branku. Chtěli jsme se na to zaměřit. Zejména v obou pokutových územích byl terén skutečně nepříjemný. Hrozí, že míč nějak blbě skočí a každý si na to musí dávat pozor. O stavu hřiště jsme věděli my i Hradec, proto se takto i hrálo. Z těchto centrů pramenilo dost šancí. 

Hra se často přelévala a kolikrát i odkop z vlastní šestnáctky znamenal okamžitý samostatný únik...
Když tým vede akci, tak ten bránící je hezky poskládaný a může z toho vyjet do protiútoku. Je pak už jen na nás vzadu, zda si hráče dobře nabereme. Stávalo se to na obou stranách. V rychlém přechodu jsou silné oba týmy. Myslím, že jsme se s tím vypořádali dobře. Samozřejmě jsme nezamezili všemu a šance byly před naší i hradeckou brankou, ovšem celkově jsme za bod rádi. 

Hradec Králové - Bohemians 2:2 (1:0)
Hradec Králové - Bohemians 2:2 (1:0)
Co říkáš na potenciál Honzy Shejbala v útoku? Povoláním je obránce stejně jako ty...
Za mě je to nádherný příběh. Asi nikdo nečekal, že nastoupí na nějakou ofenzivní pozici a dá dva góly. Klobouk dolů před ním, jak se s tím popral. Svými brankami nám ohromně pomohl. Myslím, že i jemu to může pomoci při jeho angažmá v Bohemce. Je jen dobře že dal branku zase někdo jiný.

Při té druhé trefě se navíc zachoval jako zkušený hroťák. Překvapilo Tě to?
Úplně na to u něj zvyklý nejsem. V tréninku se objevujeme v pozicích, na které nejsme navyklí. Věřil jsem, že když bude v šanci někdo jiný, tak ten gól může dát. 

V závěru jsme mohli inkasovat třetí gól...
Po vyrovnání jsme na sobě cítili, že ještě máme síly, abychom dali i třetí branku. Ovšem je to ošemetné. Stačí jednou někde propadnout a může dojít k rychlému protiútoku. Kdybychom dostali po bleskurychlém vyrovnání zase třetí gól a prohrávali, byla by to pro nás tragédie. Za výhrou jsme jít chtěli, avšak v nastavení musíte i hrát i na ten bod, který jsme tady získali.