Bohemka na rychlé údery Plzně odpověď nenašla

Zelenobílí dokázali svého soupeře přitlačit, kýžené branky se však bohužel nedočkali.

Bohemka na rychlé údery Plzně odpověď nenašla

V základní jedenáctce proti Plzni musel trenér Jaroslav Veselý provést nucené změny. Vykartovaného Hůlku nenahradil Jindřišek pouze uprostřed zálohy, ale také v pozici kapitána. Místo absentujícího Křapky se postavil do obranné trojice Adam Kadlec. Od úvodního hvizdu naskočil v útočné trojici uzdravený Matoušek.

Právě rychlý křídelník se postaral o první vzruch v Ďolíčku, když s míčem pláchl po levé straně před kotlem plzeňských fanoušků a předal ho Beranovi, který se neostýchal pálit. Úspěšný zákrok si však připsal Jedlička, který balon ukryl v rukavicích. Záhy si ještě míč na střelu rovnal Ristovski, obranný val Viktorie na hranici šestnáctky bohužel nepropálil.

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
Do útoku šli hosté. Před tribunu C si naběhl Chorý. Vytáhlý hroťák rovnou cpal míč nepříjemně do pokutového území, kde na něj naštěstí nedosáhl Mosquera a Souaré v jasné pozici odkrytou branku minul. Vzápětí už se Západočeši radovali. Cadu uprostřed hrací plochy obral o míč Kovaříka, a tak se mohl vydat vstříc nezformované obraně Zelenobílých. Na útočné polovině chytrou přihrávkou šajtlí vyslal do šance Chorého. Útočník Plzně si v pokutovém území míč připravil na střelu, aby křižnou přízemní ranou k levé tyči poslal Plzeň do vedení.

Za pár minut se měnilo skóre znovu. Mosquera se ujal balonu pod hlavní tribunou, odkud natáhl ke svému známému průniku podél postranní čáry. Dostal se z napadání bránícího Berana a jen kousek před brankovou čárou lehkým obloučkem přesně oslovil osamoceného Šulce na zadní tyči. Mladík ve službách Západočechů si na balon počkal, opřel se do něj pravačkou a vyslal na branku prudkou ránu, jež zaplula přesně k levé tyči. Vedení Plzně bylo rázem dvoubrankové.

Emoce vzbudila jiná situace, a to když se Matoušek hnal za dlouhým pasem, ale Hranáč ho bez snahy hrát míč srazil k zemi. Hlavní sudí nebyl názoru, že se jednalo o nedovolený zákrok, ačkoliv Matoušek s bolestivou grimasou v obličeji zůstal ležet na trávníku. Následoval pouze míč rozhodčího, útočník Bohemky navíc opustil hrací plochu v doprovodu lékařského týmu. Už po dvaceti minutách tedy museli Zelenobílí střídat, na hrací plochu se dostal Hrubý. Příležitost si však vytvořila Plzeň. Chorého centr z pravé strany doletěl až na malé vápno k Mosquerovi. Kolumbijský záložník ránou z první o pár čísel minul branku Klokanů. Navíc asistent na pomezí signalizoval ofsajd centrujícího Chorého. Na druhé straně Prekop získal faulem na svou osobu standardní situaci z pětadvaceti metrové vzdálenosti. Exekuce se ujal levák Kovařík. Z jeho kopačky vyletěla na branku Plzně pořádná raketa, o malý kousek však pravou spojnici břevna a tyče minula. Do kabin odešly týmy za dvoubrankového náskoku Plzně.

Do druhého dějství vstoupili Zelenobílí aktivně a nastěhovali se na útočnou polovinu. Branku střeženou Jedličkou se jim výrazně bohužel ohrozit nepodařilo. Když už si Prekop po zpracování chystal míč do střelecké pozice, byla mu sudím odpískána hra rukou. Ze zabezpečeného obranného bloku vystrkovali růžky Západočeši. Šanci ke střele využil Mosquera, nacházel se však v ofsajdovém postavení, a tak Reichl mohl po svém zákroku zůstat v klidu

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
Zanedlouho se v šestnáctce k míči probil Chorý, ale zakončil vedle branky. Navíc mu byl asistentkou rozhodčího Ratajovou signalizován ofsajd. Zajímavým pokusem se dvaadvacet minut před koncem prezentoval Kalvach. Záložník Plzně si vyhledal volný míč za šestnáctkou, jemně si povyskočil a tvrdě vypálil. Naštěstí tato prudká rána proletěla kolem pravé tyče Reichlovy branky do zámezí. Střelecký pokus si připsal i Hybš. Míč mu přiletěl na druhou nohu, než by si představoval. Jeho pokus pravačkou nebyl špatný, ale mezi tři tyče nemířil. Definitivně rozhodnout zápas mohl Vydra. Uháněl sám na branku téměř od půlící čáry, píchnul si míč podél Reichla a následně se poroučel k zemi. Píšťalka sudího Roučka se neozvala, a tak se mohlo ve hře pokračovat. Svůj druhý zářez se pokoušel přidat Šulc. Šikovný křídelník vtrhl do pokutového území a chtěl posunout míč z úhlu do branky, což přečetl Reichl a výborně pokus zlikvidoval.

V nastaveném čase už přilétl Hybšovi balon na silnější nohu. Touto příležitostí vypálit nepohrdl a střílel hezky k pravé tyči. Výborným zákrok vytáhl Jedlička, který nepříjemnou ránu vyrazil na rohový kop. Strážce plzeňské branky zůstal nepřekonán až do závěrečného hvizdu, což znamenalo, že Klokani museli skousnout v úvodním jarním domácím klání porážku 0:2.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Paradoxně jsme měli dobrý vstup. Při lepší kvalitě jsme mohli jít do vedení před prvním gólem Plzně. V úvodních minutách jsme měli nějaké akce, které při lepším provedení mohly skončit gólem. Pak jsme soupeři hloupou ztrátou nabídli dárek a pustili ho na koně. Branka s námi otřásla a na deset až patnáct minut jsme vypadli ze hry a hráli s přílišným respektem. Hosté poté přidali druhý gól a hráli z bloku. Takovým rutinérským způsobem si vedení hlídali. Chyběla nám kvalita v útočné fázi, volba lepších řešení a jednoduchost. Když potřebujete dát gól takovému silnému soupeři, jakým Plzeň je, musíte si pomoci standardní situací. Zvlášť v případě, kdy máme přes deset rohových kopů. Pro nás jde o ztracené tři body."

Bohemka TV