A. Kadlec: Měli jsme využít nějakou standardní situaci

Utkání s Plzní zhodnotil stoper Adam Kadlec.

A. Kadlec: Měli jsme využít nějakou standardní situaci

Proti Viktorii Plzeň se do základní jedenáctky Bohemians opět začlenil Adam Kadlec. Mladý stoper se rozpovídal o svém třetím zápase proti Západočechům, množství standardních situací Klokanů a pár slov přidal i k druhé inkasované brance.

Plzni jsme doma podlehli o dvě branky. Jak jsi utkání viděl?
Myslím, že nástup do zápasu byl z naší strany dobrý. Do té první branky jsme měli nějaký tlak a byli lepší. Nechci se vymlouvat na to, zda gólu předcházel faul. Něco bylo pouštěno i nám. Na první trefu Plzně záhy následovala i druhá. Měli jsme takovou hlušší pasáž a tahali za kratší konec. Hra se postupem času však zase vyrovnala. Do druhé půle se nám povedlo opět vstoupit dobře, útočili jsme na kotel a fanoušci nás hnali dopředu. K dispozici jsme měli spoustu rohových kopů, před brankou Plzně vznikalo také dost závarů. Bohužel se nám nepodařilo jich využít a ani nějaké další útočné akce jsme pořádně nezakončili. Z mého pohledu je velká škoda, že jsme žádnou standardní situaci nezužitkovali. Poté se utkání spíš už dohrávalo. Plzeň si vedení hlídala, zatáhla se a nahradila Chorého tahovějšími hráči. Chtěli si to dohrát s nulou vzadu, hrát na rychlé protiútoky a my se do nich už dostávali velmi složitě.

Kdy ses dozvěděl o tom, že budeš hrát od začátku?
V týdnu vypadl Tonda Křapka, který na mé pozici odehrál zápas v Hradci Králové. Začínal jsem cítit šanci, ale definitivně mi to trenér oznámil až v pátek na předzápasovém tréninku. Připravoval jsem se nejlépe, jak to šlo. Chtěl jsem zápas zvládnout, pomoci klukům k výsledku, nejlépe nějakým bodům, což se nám bohužel nepovedlo.

Je Plzeň tvým týmem? Odehrál jsi proti ní doposud nejvíce minut…
Když si na to vzpomínám, tak v úplně prvním zápase jsem dostal cenu za Hráče utkání. Zápas jsme i vyhráli. Pak jsem proti Plzni nastoupil na podzim této sezony a teď to bylo potřetí. Bavili jsme se o tom s trenérem, pomáhal mi a říkal, že se mi proti Viktorii daří. Měl jsem to v hlavě, ale snažil se na utkání soustředit úplně stejně, jako kdybychom hráli s kýmkoliv jiným. 

Bohemians - Plzeň 0:2 (0:2)
Bohemians - Plzeň 0:2 (0:2)
Co tvé úkoly do obrany, když jste čelili vrtkavým hráčům Plzně?
Připravovali jsme se na ně. Oni svůj herní styl nijak nemění. Snaží se hrát dlouhé míče do Chorého, který je pak sklepává do stran. Byli jsme na jejich hru nachystaní dobře. 

Čekali jsme, že si vytvoříme více šancí?
Měli jsme tam několik závarů a diváci nás hnali dopředu. Na posledních deseti až patnácti metrech akce však končily, někdy jsme získali standardní situaci či rohový kop. Nedokázali jsme se dostat vyloženě do zakončení. Nicméně si myslím, že to bylo tím, jak Plzeň zalezla. Její obránci zvládají osobní souboje dobře. Bylo to těžké, ale spíš jsme chtěli využít standardních situací, neboť jich bylo opravdu hodně. V takovém zápase bychom potřebovali si jimi pomoci.

Kde se stala chyba u druhé branky, kde Šulc vyplaval úplně sám?
Pamatuji si, že od Mosquery šel takový dlouhý kopec. Ten centr i docela dlouho letěl a na zadní tyči byl Šulc úplně sám. Nevím, jak to tam bylo poskládané. Já byl vytažen před přední tyčí, Vondris (Jan Vondra) stál určitě někde s Chorým. Přesně si to však nevybavím. On už dal takto spoustu gólů, že se ocitl někde sám i po standardní situaci. Nezachytili jsme ho, ale musím se na to znovu podívat, poněvadž si ten gól úplně přesně do detailu nevybavuji.