Hrubý: Musíme si více věřit

Remízu ze hřiště Baníku Ostrava zhodnotil Robert Hrubý.

Hrubý: Musíme si více věřit

Remízu na půdě Ostravy okomentoval Robert Hrubý. Zkušený záložník mluvil o důležitosti bodu, průběhu první půle a inkriminovaných momentech po přestávce.

Jakou má cenu bod z Ostravy?
Dle samotného průběhu zápasu je pro nás velmi důležitý. Kdybychom proměnili pokutový kop, věřím, že bychom tu i vyhráli. Takové momenty zkrátka fotbal přináší a stávají se. Jsem rád, že jsme to nezabalili. Měli jsme i štěstí, neboť Ostravě nebyly uznány dvě branky. Bojovali jsme do poslední minuty a naše úsilí se nám vrátilo v podobě vyrovnávací branky. My takhle ovšem musíme hrát od začátku a ne až v době, kdy prohráváme.

Na začátku zápasu jsme se dopouštěli nepřesností a Baník nás postupem času zatlačil...
Přišlo mi, že se bojíme hrát fotbal. Chtěli jsme do toho jít jednoduše, ale z mého pohledu se dalo proti Baníku hrát po zemi. Když už jsme míč dali na zem, vytvořili jsme si příležitosti a určitou převahu. Musíme si víc věřit. Tým máme dobrý.

Ve druhém poločase jsi byl faulován za cenu penalty. Nechtěl sis ji vzít?
Věděl jsem, že jsem si míč píchnul a Juroška mě kopl do holeně, vůbec nehrál balon. Intenzita nebyla vyloženě nijak ohromná, ale kopnul mě. Já si byl jistý a už záleželo jen na tom, jak situaci uvidí ze záznamu hlavní rozhodčí. Co se týče té exekuce, samozřejmě bych si penaltu vzal. Je pravidlem, že faulovaný hráč penaltu kopat nechodí. Ani jsem se do toho necpal, ale pro příště určitě nemám problém s tím, abych šel kopat.

Po penaltě přišla ještě červená karta, což pro nás byla druhá rána…
Byla to dvojitá rána. Ve fotbale se to stává a vrátit se to nedá. I z toho pohledu jsem moc rád, že jsme se semkli a bojovali do poslední chvíle. 

Jaký byl zápas pro Tebe, když jsi tu několik let působil?
Vracím se sem rád. Zápasy tady mají skvělou atmosféru. Jsem šťastný, že odtud vezeme bod. Kulisa se mi moc líbila a skvěle připravený byl také trávník. 

V početní nevýhodě jsme se dostávali do šancí. Překvapil Tě Baník, který se vepředu moc nečinil?
Soustředili jsme se víc na defenzivu a pro útočící tým je těžké se do zformované obrany dostávat. Byli jsme vzadu v devíti zalezlí před vlastní šestnáctkou. V prvním poločase hrozil Baník z brejků a teď na ně neměl prostor. Bylo to pro ně těžké, ale my zvládli skvěle odvracet centry a zvládli to. Musíme si to přenést do dalšího týdne.

O poločase jsme museli střídat brankáře…
Nijak jsme to neřešili. Spíš jsme povzbudili Míšu (Michal Reichl - pozn. red.) i Romana Valeše, který to zvládl skvěle.