Bohemka rozšířila svůj tým brankářů

Dosavadní trojici doplní plzeňský rodák Jakub Šiman.

Bohemka rozšířila svůj tým brankářů

Většinu příchodů v rámci zimního transferového okna realizovali Bohemians ještě před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Ještě k jedné změně před koncem přestupního období nakonec přece jen došlo. Rozšíření se dočkal tým brankářů, jehož novou součástí je Jakub Šiman. Devětadvacetiletý brankář, který přichází do hlavního města z brněnské Zbrojovky, by měl pomoci vyřešit i brankářskou situaci v třetiligové rezervě Klokanů.

Západočeský rodák fotbalově vyrostl v mládežnických týmech Viktorie Plzeň. Zachytal si proti slavnému německému Bayernu, a to v mládežnické UEFA Youth League. Zkušeností získával nejen v třetiligových Domažlicích, ale i při svých štacích ve druhé lize, kteoru si zahrál za Sokolov a Táborsko. Nový brankář Klokanů má zkušenosti také s nejvyšší soutěží. V sezoně 2020/2021 strávil jarní část v Příbrami, za kterou odchytal třináct zápasů a udržel čtyři čistá konta. Dále putoval do kádru Zbrojovky Brno, jejíž branku na prvoligových trávnících hájil dvakrát. Další starty za Jihomoravany si připsal i v druhé lize a MOL Cupu. V kariéře figuroval Šiman i v národních mládežnických výběrech. Dres Česka navlékl v pěti zápasech.

Brankář Jakub Šiman má za sebou už i první start za Klokany. Ukázal se v nedělním přípravném utkání B týmu proti rezervě Hradce Králové. V A týmu Bohemky bude nosit dres s číslem 71.