B tým v neděli vstoupí do jarní části ČFL

Klokani mají za sebou zimní přípravu a vyhlíží první soutěžní zápas.

B tým v neděli vstoupí do jarní části ČFL

V tuzemském fotbalovém prostředí se fanoušci v únoru dočkali návratu nejvyšší soutěže. Ta má nyní za sebou tři jarní kola. S necelou měsíční prodlevou se rozjede druhá polovina FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ale také na úrovni výkonnostního fotbalu a v soutěžích mládeže. K nejbližšímu víkendu se upínají také Bohemians, neboť B tým vstoupí do jarní části České fotbalové ligy, skupiny A.

Svěřencům trenéra Dalibora Slezáka končí přípravné období, které započalo v druhém lednovém týdnu. Během necelých dvou měsíců odehráli Zelenobílí šest přípravných utkání. Potkali se s týmy z druhé třetiligové skupiny, jako Pardubice B, Ústí nad Labem, Česká Lípa, či na závěr přípravy s Hradcem Králové B. Jednou Klokani změřili síly s předním divizním týmem, a to FK Velké Hamry. Došlo i na konfrontaci s účastníkem druhé nejvyšší soutěže, kdy Pražané vyrazili na hřiště východočeské Chrudimi. Bilance Klokanů v zimní přestávce jsou tři porážky, dvě remízy a jedno vítězství. V tomto týdnu před první soutěžním kláním ještě svěřenci trenéra Dalibora Slezáka odehráli mezi sebou modelový zápas. 

Bohemians B - FK Velké Hamry 3:1 (2:0)
Bohemians B - FK Velké Hamry 3:1 (2:0)
Poslední přípravný test obstarala konfrontace s rezervou Hradce Králové. Přítomní diváci si v zápase přišli na své. Nejprve se hostující Votroci dostali do rychlého vedení, a to díky dvěma úderům ve třech minutách. Ovšem Klokani rychle odpověděli a dvěma brankami během pěti minut dokázali srovnat ještě před poločasovým hvizdem. Krátce po pauze obrat dokonali, navíc měli také příležitosti na zvýšení vedení. Jenže na dvoubrankový rozdíl neodskočili a naopak po dlouhém nákopu inkasovali vyrovnávací branku. Premiéru za Bohemians si v tomto klání odbyl brankář Jakub Šiman.

Dres Klokanů obléklo v přípravě také několik nováčků. Do týmu se vrátil David Havránek, který po letním odchodu z Ďolíčku půl roku působil v týmu Králova Dvora. Od konkurence z hostování je zpět i útočník Tomáš Liška. Dalším nováčkem se stal Matěj Šurýn, jehož posledním působištěm byla druholigová Příbram. Útok posílil i čerstvě sedmnáctiletý hroťák Matyáš Nechvátal. V závěrečném přípravném duelu se ukázal ještě Giovanni Meheshem. Naopak v týmu již nefigurují obránce David Těšínský a útočník Lukáš Marhoul. 

Výsledky přípravných zápasů:
Vítězný tým modelového zápasu B týmu
Vítězný tým modelového zápasu B týmu

Bohemians Praha 1905 B - FK Pardubice 2:6
FK Ústí nad Labem - Bohemians Praha 1905 B 5:1
FK Arsenal Česká Lípa - Bohemians Praha 1905 B 1:1
Bohemians Praha 1905 B - FK Velké Hamry 5:1
MFK Chrudim - Bohemians Praha 1905 B 9:2
Bohemians Praha 1905 B - FC Hradec Králové 3:3

První březnový víkend se už pro Bohemians ponese ve znamení startu jarní části třetí ligy. Na úvod se doma utkají se západočeským Robstavem a o týden později vyrazí tímto směrem i sami. Jejich první venkovní duel je zavede do Plzně. To bude jejich jediný březnový výjezd mimo hranice hlavního města. 

Program zápasů v úvodu jarní části ČFL:

Bohemians Praha 1905 B - FK ROBSTAV | 3. března, neděle, 10:15 | UMT Uhříněves
FC Viktoria Plzeň B - Bohemians Praha 1905 B | 10. března, neděle, 10:30 | Fotbalový areál Luční, Plzeň
Bohemians Praha 1905 B - FC Slavia Karlovy Vary | 17. března, neděle, 10:15 | UMT Uhříněves
FK Dukla Praha B - Bohemians Praha 1905 B | 24. března, neděle, 10:15 | UMT Satalice, Praha
Bohemians Praha 1905 B - FK Motorlet Praha | 31. března, neděle, 10:15 | UMT Uhříněves