Dramatický souboj na Hané skončil remízou

Ke čtyřem gólům z prvního poločasu už po pauze žádný nepřibyl, a tak se body dělily.

Dramatický souboj na Hané skončil remízou

Na Hané chyběl Klokanům zraněný brankář Reichl, a tak prostor mezi třemi tyčemi střežil Valeš. Do stoperské dvojice se po odpykaném karetním trestu postavil Köstl, vedle něj Hůlka a Hybš. Od úvodního hvizdu vyběhli také útočníci Huf s Prekopem a záložníkem Hálou.

Úvod zápasu patřil Pražanům. Ti svůj aktivní nástup využili znamenitě. Mladík Kadlec vyvezl míč podél hlavní tribuny na útočnou polovinu, aby od domácí střídačky přihrávkou na střed předal balon Prekopovi. Slovenský útočník si rovnou připravil balon do střelecké pozice. Míč sice neměl na zemi, ale ve vzduchu, čehož se nezalekl. Levačkou vypálil vstříc brance a nádhernou trefou k levé tyči poslal Bohemians do vedení.

Na druhé straně se Hanáci pokoušeli srovnat. Pospíšilův přetažený centr vracel před branku Vraštil, avšak včasným obranným zákrokem zasáhl Hůlka. O nebezpečnou akci se postaral Vodháněl, bývalý hráč Bohemians. Šikovný levák si na útočné polovině navedl míč na střed branky a z pětadvaceti metrové vzdálenosti vyslal na Valeše prudkou ránu, ovšem zkušený brankář ji vynikajícím zákrokem vyrazil. 

Olomouc - Bohemians
Olomouc - Bohemians
Z následného rohového kopu už Hanákům zapršelo štěstí. První centr od rohového praporku ještě Klokani odvrátili. Následně se míče ujal Vodháněl, jehož prudkou nabídku žádný z olomouckých hráčů sice nedopravil do sítě, jenže po Benešově nechtěné přihrávce přilétl míč proti noze Fortelnému. Novopečený otec nic nevymýšlel a prudkou ránou k pravé tyči srovnal stav utkání. Od radosti Hanáků uplynuly jen dvě minuty a místní goal song zněl stadionem podruhé. Zorvan pasem do šestnáctky oslovil bývalého legionáře Nováka. Ostřílený zadák si zasekl míč přes Kadlece, svou střelou otřel o levou tyč a mohl se vydat radovat z vedení. 

Svěřenci kouče Saňáka byli při chuti a tlačili se dopředu. Zanedlouho si balon na silnou levou nohu navedl Vodháněl. Zkoušel potřetí překonat Valeše obstřelem, naštěstí o pár decimetrů střelecký pokus branku Pražanů minul. 

Nadšenou aktivitu Sigmy dokázala Bohemka utnout ještě v první půli vyrovnávací trefou. Hůlka vyhrál v pokutovém území souboj po Hybšově pasu. Balonu se zmocnil Hála, vylepšil si pozici zasekávačkou na levou nohu, jíž vystřelil k levé tyči a určil remízový stav do kabin. 

Po přestávce si jako první vytvořila šanci Olomouc. Pospíšil vybídl pasem ke sprintu Zorvana. Šikovný blonďák si přistrčil míč u postranní čáry před sebe a našel přihrávkou Juliše. ExKlokan v barvách Moravanů střílel po zemi k pravé tyči, kam se hbitým skokem dostal Valeš, který střelu vyrazil na rohový kop. Rozehrál ho právě Zorvan. Proti noze nabil sbíhajícímu Pokornému, jehož prudká rána z prvního doteku naštěstí orazítkovala levou tyč Valešovy branky. 

Nebezpečí pro branku Pražanů nadále trvalo, protože Fortelný předal míč Ventúrovi, který centroval do šestnáctky. Před Köstlem se k hlavičce protlačil opět stoper Pokorný, ke smůle svého týmu zakončil o metr vedle branky. Na opačné straně zase hrozili Klokani. Stoper Köstl přihrávkou uvolnil Berana. Šikovný záložník pod kotlem Bohemky centroval před branku. Na malé vápno se důrazně probil do zakončení Prekop. Druhý gól v utkání mu ale fantastickým reflexem na brankové čáře sebral gólman Stoppen. 

Olomouc - Bohemians
Olomouc - Bohemians
Další velkou příležitost měl tým kouče Veselého vzápětí. Pas do pokutového území Hála chytře patičkou přiťukl střídajícímu Ristovskimu. Hroťák ze Severní Makedonie se obtáčel do střely, jíž Pokorný s Novákem zablokovali. K odraženému míči rychle přispěchal Kadlec, bohužel volil razanci a v jasné pozici vysoko přestřelil branku. O chvilku později už rána Ristovskiho doputovala k brance Sigmy, u své levé tyče jí dokázal zlikvidovat olomoucký brankář. Ten musel patnáct minut před koncem znovu do akce. Hrubý dostal míč na šestnáctku a rovnou zkoušel pálit. Rána padala krásně pod břevno, jenže Stoppen ji skvostným zákrokem konečky prstů vytáhl na rohový kop.

Pár minut před vypršením základní hrací doby se zrodila pro změnu příležitost domácích. Vodhánělův centr byl sražen za velké vápno. Tento prostor střežil Pospíšil, který pálil nebezpečně. Naštěstí Valešovi vypomohl Hybš, když hlavou ránu zablokoval. Souboj Olomoucí s Bohemkou tak na Andrově stadionu po necelém roce skončil znovu 2:2.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Jsem trochu zklamaný, že jsme tu nevyhráli. Myslím, že jsme k tomu měli blízko. Slušně jsme do zápasu vstoupili a korunovali ho brankou. Zbytečně jsme ale začali bránit, hrát zpětné přihrávky s brankářem, což nebyl náš záměr. Možná spíš strach z dobře vyvíjejícího se utkání. Hloupou standardní situací se Olomouc dostala nahoru a rázem přišel druhý gól. Ve druhé půli jsme přežili dvě šance domácích, ale od té doby už jsme byli lepší my, zejména posledních třicet minut. Je škoda, že některé situace se nám nepovedlo lépe zakončit. Opět musím vyzdvihnout charakter týmu. V Ostravě i Olomouci jsme dokázali vytempovat zápas. S pokorou bod ze hřiště soupeře bereme."

Bohemka TV