B tým na úvod jara doma zvítězil

Klokani nastříleli Robstavu tři branky a připsali si tři body.

B tým na úvod jara doma zvítězil

Na úvod jarní části čekal Klokany domácí duel s Robstavem. Branku Klokanů hájil Šiman, v obraně nastoupil poprvé po lednovém zranění lícní kosti Martin Dostál. V dresu soupeře se představil bývalý ligový hráč Martin Zeman.

Na startu utkání se do protiútoku řítil Lehovec. Bohužel si míč předkopl příliš před sebe, a tak ho sebral brankář Robstavu. Na druhé straně se zrodila velká šance. Zemanův pas skrz defenzivu Klokanů si našel Štursa, obešel Šimana a pálil už do odkryté branky. Za vteřinu dvanáct zasáhl skvěle Kadlec, když střelu mířící do prázdné branky odkopl na roh. Po dvaceti minutách šla do vedení Bohemka. Útočné snažení podpořil Kadlec. Vytáhlý zadák poslal do pokutového území parádní do centr. Na zadní tyči se k zakončení skvěle protlačil Lehovec a přesnou hlavičkou poslal Zelenobílé do vedení. Zvýšit náskok se pokoušel Pomahač. Hnědovlasý záložník pláchl po pravé straně a v pokutovém území se rozhodl vypálit. Bohužel však prostor mezi třemi tyčemi minul. Zanedlouho se zase v útoku ukázal Lehovec. Rychlý obránce se prosmýkl kolem bránícího hráče, aby naservíroval míč Nekvasilovi. Záložník Bohemky pálil z prvního doteku, jenže střelecký pokus z penaltového puntíku byl na poslední chvíli ztečován na roh. Téměř okamžitě západočeský tým trestal. Po dlouhém nákopu pelášil do úniku, jež zakončil přízemní střelou k pravé tyči podél brankáře Šimana. 

Po přestávce napadal Nechvátal stopera Musu a získal na něm míč. Ještě se pokoušel obejít brankáře, bohužel ten jeho úmysl vystihl. Pak dostali hosté balon za Šimanova záda po standardní situaci. Gól ale nemohl být uznán pro ofsajd. Bohemians si dokázali vzít vedení zpět. Dlouhý pas prodloužil střídající Liška a za míčem se vydal Nekvasil. V koncovce si počínal jako zkušený mazák, když vybíhajícího gólmana efektně přehodil. Zelenobílí přidali také třetí gól. Bartek se mazácky na levé straně zbavil obránce a nabil Damaškovi. Obránce Bohemky pálil netradičně levou nohou a nádherně zavěsil mimo dosah skákajícího brankáře Hinterholzingera. Zkušený Bartek měl v závěru na noze čtvrtou branku Pražanů. V pokutovém území mu přiťukl míč proti noze Šurýn, jenže střelu mířící mezi břevno a tyč fantasticky zlikvidoval strážce hostující svatyně.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK ROBSTAV  3:1 (1:1)
Praha, Uhříněves • neděle 03.03.2024 • 10:15 • 16. kolo ČFL, skupina A

Branky: 23. Lehovec (Kadlec M.), 65. Nekvasil (Liška), 76. Damašek (Bartek) - 44. Štursa
Rozhodčí: Bohata - Řeháček, Šůma
ŽK: Musa, Zeman - Lehovec, Farkaš
Diváci: 103

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Dostál, Müller, Kadlec M. - Lehovec, Farkaš, Skořepa 79. Koutský), Bartek - Nekvasil (71. Damašek), Pomahač (71. Šurýn) - Nechvátal (60. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

FK ROBSTAV:
Hinterholzinger - Heger, Šulc, Musa (75. Aw), Tvaroh - Petr, Kraml (75. Agyeman) - Popovič (71. Sow), Havel (71. Brabec), Zeman - Štursa
Trenér: Stanislav Purkart