Konečně zpátky doma, do Ďolíčku dorazí Mladá Boleslav

Klokani se v sobotu odpoledne představí v domácím prostředí.

Konečně zpátky doma, do Ďolíčku dorazí Mladá Boleslav

Ve čtvrtek večer se pozornost téměř celé české fotbalové komunity zaměřila na evropské bitvy českých zástupců. Nyní jsou však už minulostí a na dveře znovu klepe domácí scéna, kde je na řadě čtyřiadvacáté kolo FORTUNA:LIGY. Z pohledu fanoušků Bohemians by se dalo říct, že je tak trochu očekávané, protože se domácího duelu Bohemky dočkají poprvé od poloviny února, tedy po třech týdnech. Při jejich návratu do Ďolíčku roli soupeře splní Mladá Boleslav, která nyní v tabulce uzavírá Skupinu o titul. Oba týmy od sebe dělí šest bodů. Podzimní souboj hostila Lokotrans aréna a příchozí diváci byli svědky výhry týmu z města automobilů (2:1).

Dvaatřicátý souboj Bohemky a Mladé Boleslavi v české lize se odehraje v sobotu od 15 hodin. Utkání v Ďolíčku zahájí hlavní sudí Ondřej Berka. Pro něj půjde o letošní premiéru při utkání Klokanů jako rozhodčího na hrací ploše. Dosud plnil dvakrát roli videorozhodčího. Asistovat mu budou Matěj Vlček s Tomášem Mokruschem. V Ďolíčku bude přítomen i štáb O2 TV, který v multidimenzi nabídne stream tohoto ligového klání. Nejlepší zážitek se ovšem rodí vždycky v ochozech. Na internetu jsou nyní k dispozici vstupenky do sektoru B za brankou za 200 Kč. V sobotu už se cena zvýší na 250 Kč. Za tuto částku ji fanoušci pořídí i před zápasem na pokladnách. V případě internetového prodeje je možné, že se objeví i uvolněné rezervace a místa permanentkářů na hlavní tribuně.



FK MLADÁ BOLESLAV


Tým z města automobilů je známý svými střídavými výsledky, avšak na podzim je dokázal alespoň trochu ustálit. S trenérem Markem Kuličem se Středočeši usadili ve Skupině o titul, jíž po většinu podzimu neopouštěli. Obstát dokázali i v soubojích s favority, když Slavii doma podlehli jen těsně (0:1), v dohrávce měla Plzeň definitivní klid až gólem z nastavení (3:1) a doposud jedinou porážku připravila Mladá Boleslav pražské Spartě (3:1). Překvapit uměli Středočeši oboustranně. Vyhazov z lavičky Hradce Králové zařídili trenéru Jozefu Weberovi při demolici Votroků (5:1), ale zanedlouho si obdobný výprask odvezli z Hané (0:4). Absolutní vrchol pro fotbalové fajnšmekry nastal při utkání Mladé Boleslavi ve Zlíně, kde padlo neuvěřitelných čtrnáct gólů a skončil výhrou Středočechů (9:5).

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Jak podzimní část mířila ke svému konci, začaly i body na mladoboleslavské konto přibývat pomaleji. S prázdnou se tým Marka Kuliče vracel z Teplic, které tak ukončily sérii pěti kol bez výhry. Dále museli hráči Mladé Boleslavi opustit s nepořízenou i liberecký stadion (1:2) a body ztratili také doma při remíze s Karvinou (2:2) a těsnou porážkou se Slováckem (0:1). Během zimní pauzy došlo k výměně trenérů a do jara už tým vedl David Holoubek. Ten začal hned cenným bodem v Plzni, avšak následně Mladá Boleslav doma podlehla Baníku (1:3). Remízou skončil i druhý venkovní duelu, a to v Hradci (0:0). První výhry v novém působišti se Holoubek dočkal až v minulém kole, kdy Středočeši porazili České Budějovice (3:1).

POHLED NA SOUPEŘE

Směrem do ofenzivy si Mladá Boleslav v posledním ligovém klání výrazně pomohla standardními situacemi, z nichž dvakrát skórovala, ale pramenilo z nich i několik dalších příležitostí. Při jarní premiéře centry ze stran a rohovými kopy trápili i obranu Plzně. Známá je Mladá Boleslav také svým rychlým přechodem do útoku, jehož využila s Baníkem Ostrava a Českými Budějovicemi. Proti Slezanům předcházela rychlá akce i jediné brance Středočechů. Časté nebezpečí hrozí i z kopaček individualit Kušeje a Ladry. Nejen tito dva záložníci, ale i Mareček a zadák Kostka se umí dostávat do zakončení. Právě poslední jmenovaný Kostka se mohl mezi střelce zapsat s Plzní, ale skvěle ho vychytal Jedlička. Pozor si budou muset dát Klokani také na Júsufa s Pulkrabem. Bahrajnský útočník se po nevyužitých šancích před týdnem dvakrát prosadil.

V zadních řadách trestala Středočechy nedůslednost. České Budějovice skórovaly po zisku odraženého míče a při nepozornosti obránců měly i další velké šance. Jihočeši si šance vytvářeli i po standardních situacích. Převážně centrovanými míči hrozil také Hradec Králové, který využíval nedůrazu obránců a vytvářel si závary a nebezpečné střelecké pozice. Po ztrátě kolem vlastní šestnáctky inkasovali Holoubkovi svěřenci s Baníkem Ostrava. V přípravě poté bulharský Ludogorets Razgrad skóroval po nákopu brankáře, který nechali obránci propadnout za sebe.

SROVNÁNÍ ADAMA KADLECE A ANDREJE KADLECE



ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Florent Poulolo (obránce) - hostování v SK Dynamo České Budějovice
Lukáš Mašek (útočník) - hostování v MFK Chrudim

Příchody:
Lukáš Fila (útočník) - přestup z FC Vysočina Jihlava

BOHEMIANS PRAHA 1905


Bohemka se proti Mladé Boleslavi pokusí přerušit sérii bez vítězství a vzdálit se svým pronásledovatelům ze Skupiny o udržení. Na poslední domácí zápas s tímto sokem vzpomínají Klokani rádi, neboť na jaře mu uštědřili čtyřgólovou nadílku. Nyní se do domácího prostředí vrací po dvou zápasech po sobě na hřištích soupeře.

Asistent trenéra Ivan Hašek na úvod prozradil pár poznatků o novém realizačním týmu soupeře: „Trenér Holoubek patří do té mladé generace trenérů. Vzal si s sebou i asistenty, kteří jsou na tom věkově podobně. Do hry vnáší moderní trendy. Mladá Boleslav je pro tento typ dobrým týmem, neboť má svém týmu spoustu rychlých hráčů."

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (1:0)
Člen trenérského týmu popisoval i silné stránky Mladé Boleslavu: „Jak jsem říkal, v týmu je dost rychlých hráčů. Hráči jako Ladra, Kušej, ale i další, umí svých předností využít a nahoru chodí rychle. Na to si musíme dát pozor a nedovolovat soupeři, aby této své silné zbraně mohl využívat."

Při předzápasové přípravě se Klokani soustředí na týmový projev soupeře: „Už jsme s nimi hráli na podzim a kádr se výrazně neproměnil. Chystáme se na Mladou Boleslav jako celek, který se nějak projevuje, má svůj systém, přednosti i slabiny. O individualitách soupeře ale pochopitelně víme. „V obraně teď nastupuje mladý Král, který nemá příliš zkušeností. Vedle sebe má však Marka Suchého a před sebou Ondřeje Karafiáta, kteří jsou zkušení dost. Otazník je i na pozici gólmana, kde Trmala vystřídal Mikulec."

Bohemians se těší konečně na domácí prostředí, kam se vrací po třech týdnech: „Určitě se zpátky do Ďolíčku těšíme. Od posledního domácího zápasu uplynula nějaká doba. Sice jsme uhráli dva body venku, ale chceme konečně už také zvítězit. Zvlášť v domácím prostředí."