Z herní převahy Bohemka doma gól nevytěžila

Po utkání s Mladou Boleslaví získáváme jen bod.

Z herní převahy Bohemka doma gól nevytěžila

Kouč Jaroslav Veselý provedl v základní jedenáctce dvě změny. Do obrany se vrátil stoper Vondra na úkor Köstla. V útoku poté Ristovski naskočil místo Hufa. Duel začali lépe Bohemians, kteří hosty nepouštěli z vlastní obranné poloviny. Hned na začátku se do střelecké pozice z úhlu dostal Ristovski, ale jeho ránu na přední tyči vyrazil na roh brankář Mikulec. Zanedlouho se mezi střelce mohl zapsat Kadlec, jenže nebyl připravený, když k němu přiletěl centr. Míč si zastavil a následně mu ho sebral Suchomel.

Mladý obránce Bohemky se ukázal v ofenzivě i později. Kovaříkův centr od hostujícího kotle propadl právě ke Kadlecovi, který uvnitř pokutového území ihned pálil prudce k levé tyči, ale dělovku skvěle zneškodnil Mikulec. Míč vypadl před Hálu, jenže ránu v poslední možné chvíli srazil na rohový kop skluzující obránce Suchý. Třetí povedenou akci předvedl Kadlec ve dvacáté minutě. Před vlastní střídačkou se hezky zbavil Vaníčka a nacpal před branku razantní centr. Hostující defenziva ho odvrátila k Hrubému, jemuž se střela nevyvedla a branku Mladé Boleslavi tak neohrozila.

Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
Středočeši se na první vážnější ofenzivní akci zmohli až krátce před třicátou minutou. Vaníček se pod hlavní tribunou dostal ze spárů Berana a postupoval s míčem k šestnáctce. Předložil ho útočníku Júsufovi, který si už míč přichystal na střelu, naštěstí ji ale Hybš dokázal srazit na rohový kop. Na opačné straně se dravě dral za míčem Ristovski, což se mu vyplatilo, neboť ho získal pro sebe. Za šestnáctkou se rozhodl pálit k pravé tyči, ovšem Mikulec si s přízemním střeleckým pokusem poradil. V závěru prvního dějství ještě oblouček Hály skončil na kopačkách Kovaříka. Zkušený univerzál si zasekl míč na pravou nohu, bohužel jeho nabídka doskákala do zámezí bez zásahu spoluhráče v zelenobílém dresu.

Jakmile se rozběhl nastavený čas, rozjeli protiútok hosté. Na útočné polovině ho vedl Kostka, jenž se i rozhodl vystřelit. Valeš mohl nakonec zůstat v klidu, protože projektil bývalého hráče Bohemky minul levou tyč. Na druhé straně podpořil ofenzivu Hybš, který do pokutového území nahrál Hálovi. Černovlasý záložník pálil na branku, ovšem s jeho pokusem si Mikulec zvládl poradit. Do kabin se šlo tedy za bezbrankového stavu.

Po přestávce se obrázek hry výrazně nezměnil, a tak i nadále diktovali tempo Klokani. Do pořádného zakončení se zpočátku dostat nemohli. Důkazem byla situace z třiapadesáté minuty. Hálovu přihrávku doběhl před brankovou čárou Beran, aby nabil proti noze Kovaříkovi. Pálit musel pravou nohou, ale zadák Andrej Kadlec ji zablokoval. Následnou snahu Kovaříka o zmocnění se míče uťal tentýž hráč hostů. V šedesáté minutě byl znovu v akci Kovařík. Před tribunou C obral o míč Vaníčka a předal ho Hálovi. Ten přistrčil proti noze Hrubému, jehož rána letěla doprostřed branky, kde ji dokázal lapit do rukavic Mikulec.

Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
Na hřiště se dostal i Shejbal. Tomu nalil na nohu prudkým centrem míč aktivní Kadlec, bohužel žolík trenéra Veselého nedokázal seřídit mířidla, jeho střela minula branku Středočechů. Ti se po dlouhé době zase ozvali útočnou akcí. Jawo se prosmýkl kolem Vondry pod hlavní tribunou, následně hledal na zadní tyči osamoceného Kušeje. Za vteřinu dvanáct ale dokázal zasáhnout Köstl, jehož skluz zastavil přihrávku. Bohemka se pár minut před koncem dožadovala penalty, když se Huf hnal za míčem, ale Král ho povalil k zemi. Píšťalka sudího Berky se však neozvala. Záhy měl Kušej na noze rozhodnutí, neboť uháněl sám na Valeše díky průnikové přihrávce kapitána Karafiáta. Míč mu v pokutovém území skákal, což zapříčinilo, že rána mladoboleslavského kanonýra proletěla nad břevnem. Tentýž hráč se zanedlouho v pokutovém území Bohemians znovu tlačil do zakončení, naštěstí mu to obrana Klokanů nepovolila.

V závěrečných minutách tlumila tlak Bohemians ofenzivní snaha Středočechů. Na pravé straně manévroval s balonem Kušej, jemuž se povedlo prostrčit míč volnému Andreji Kadlecovi. Slovenský zadák střílel nedůrazně a brankář Valeš střelu chytil. Vzápětí si na efektní oblouček naběhl Ladra. Střídající záložník skákavý balon vyslal na branku, ale střele scházela razance a zkušený gólman v brance Pražanů ji lapil. Do zakončení se hnal i Shejbal. Autor dvou branek z duelu v Hradci si zleva navedl balon na roh pokutového území, odkud vypálil levou nohou, bohužel branku střeženou Mikulcem přestřelil.

Za rozhodující trefou se ještě hnal ve čtvrté nastavené minutě Kozák, jemuž nahrál Beran. Střídající útočník si na šestnáctce pustil míč na pravou nohu, následný střelecký pokus srazil na rohový kop Andrej Kadlec. Poslední standardní situaci v zápase Bohemians nezužitkovali, a tak souboj s Mladou Boleslaví skončil bezbrankovou remízou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: V prvním poločase jsme měli drtivý tlak. Straší mě statistiky, neboť držení míče a počet střel, to všechno šlo za námi. Pokud máte takový tlak, je nutné vstřelit gól. Mladá Boleslav je kvalitním týmem a nemůžete si myslet, že tlak bude trvat celý zápas bez nějaké její příležitosti. Chtěli jsme mít hodně střel i zakončení. Jak náš tlak sílil, tak jsme si začali situace stěžovat. Je to jedna z příčin, proč jsme nedali gól. Druhou půli jsme nezačali špatně. Postupem času se hosté dostali do hry a vložili do hry i střídající hráče. Ti přinesli do hry větší kvalitu, než ti naši. To byla i příčina toho, proč jsme mohli ve finále i prohrát. Nelze nevidět velkou šanci Kušeje. Nechali jsme si vnutit hru soupeře s nakopávanými míči a s Júsufem a Jawem jsme začali prohrávat souboje. Když se dívám na zápas celkově, tak jde o ztrátu bodů."

Bohemka TV