Kovařík: Chyběl nám větší důraz před brankou

Bezbrankovou remízu zhodnotil Jan Kovařík.

Kovařík: Chyběl nám větší důraz před brankou

Remízové klání okomentoval Jan Kovařík. Zkušený záložník v rozhovoru mluvil zejména o ofenzivním snažení Klokanů, ale bodu si nakonec vážil, neboť nepřehlížel šance soupeře ze závěru.

Ukázala se  zápase naše největší bolest?
V poli to v našem podání bylo slušné, ale vždycky se rozhoduje v šestnáctkách. V tom ofenzivním to od nás bylo málo. Nebyli jsme dostatečně důrazní, neměli dostatečně dobré načasování, někdy nám možná chybělo i větší sobectví, aby to vzal někdo na sebe. Bohužel se nám nepovedlo dostat míč do branky. Po tom konci, kdy soupeř měl své šance, mluvím o remíze jako o zasloužené.

Náš vstup do utkání byl hodně aktivní. Byla za ním i natěšenost na domácí prostředí?
Nevím, jestli to bylo právě proto. Nicméně musím souhlasit, že jsme do zápasu vstoupili dobře. Nicméně nakonec nám je to k ničemu, protože náš tlak nevedl k žádnému gólovému zakončení. Musíme se zlepšit, chodit do šestnáctky ve větším počtu. Zbytečně se vytahujeme mimo její území, z čehož pak vyplývá, že je tam více obránců, než nás. Pak je samozřejmě těžké zakončovat. 

Zaskočila nás Mladá Boleslav nenasazením Kušeje a Ladry do základní sestavy?
Nezaskočili nás. Prezentovali se systémem, jež jsme očekávali. Jména jsou spíš takový detail. Trenéři nás na jejich herní styl připravovali a myslím si, že na hřišti jsme si s nimi dokázali poradit. Byli jsme ale slabí v tom, kde se fotbal rozhoduje. 

Bohemians - Mladá Boleslav 0:0
Bohemians - Mladá Boleslav 0:0
Soupeř měl v závěru velkou šanci. Je i přesto bod ztrátou?
Pokud vezmu prvních šedesát až sedmdesát minut, tak snad neměli žádnou příležitost, ba možná ani střelu. Nakonec si nějaké šance vytvořit dokázali. Takže považuji remízu za spravedlivou.

Z obou stran nám před branku soupeře létalo spoustu centrů...
Byla to jedna z možností, jak obranu Mladé Boleslavi překonat. Mají vzadu dobré hlavičkáře, takže to spíš chtělo hrát míče do kapsy. Bohužel jsme se z nich prosadit nedokázali. Nešlo to ani střelbou ze střední vzdáleností, o níž jsme se na můj vkus pokoušeli málo. Musíme přidat na tlaku do šestnáctky, na brankáře a věřím, že příště se už gólově prosadíme.