Bohemka ukončila čekání a doma vyhrála

Beran s Hůlkou vystřelili Klokanům posun do prostřední skupiny FORTUNA:LIGY.

Bohemka ukončila čekání a doma vyhrála

Trenér Jaroslav Veselý provedl v základní jedenáctce množství změn. Do obranné trojice se vrátil Vondra, ale také Petrák, který ve Zlíně naskočil po dlouhé pauze. Na pravém kraji hřiště se znovu ukázal Adam Kadlec. Do středu zálohy se vysunul Hůlka, dále od úvodní minuty vyběhl na trávník i Hála. Chuť od začátku utkání Klokanům nechyběla, avšak první střelu do statistik zapsal Jablonec. Na útočné polovině se míče zmocnil Kratochvíl a předal míč doprava Kanakimanovi. Burundský křídelník centrem oslovil Drchala, jenž se sice dostal k hlavičce, ale ta pro branku Valeše nebyla nebezpečná.

Na opačné straně se do šestnáctky prosmýkl Prekop, vyhnul se brankáři Hanušovi a nabízel míč pod sebe Hálovi. Černovlasý záložník pálil z prvního doteku, ale ránu na poslední chvíli srazil obránce Tekijaški. Zanedlouho poté Hálovo dlouhé autové vhazování dobře prodloužil Kadlec až na zadní tyč. Tam Křapka předčil svého strážce, jenže hlavičkoval slabě a Hanuš míč lapil. O chvilku později nepřesnou Hanušovu rozehrávku přečetl Beran a vydal se podél postranní čáry k brance. Uvnitř pokutového území si povšiml odskočeného Hály, jemuž i míč přihrál do vyložené pozice. V poslední možné chvíli však míč před Hálou skočil, záložníkovi Bohemians tak skončil na kotníku, jímž prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Bohemians - Jablonec
Bohemians - Jablonec
Po dvaceti minutách hry už se Zelenobílí prosadili. Hůlka se dobře probil přes svého protihráče, až na hranici pokutového území přenechal míč Beranovi. Šikovný záložník si ho přistrčil na pravou nohu, rozhodl se vypálit, což se ukázalo jako správná volba, protože nádherná rána rozvlnila síť za pravou tyčí jablonecké branky.

Vzápětí mohl Jablonec srovnat. Hollý si v pokutovém území zasekl Petráka, rázem se ocitl v jasné šanci. Skvěle proti němu vystartoval Valeš, který ránu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Zanedlouho Martincovu přihrávku nedokázali Křapka s Petrákem odvrátit a míč se odrazil k Hollému. Záložník Jablonce místo střely hledal Drchala, který to však nečekal a pro míč se musel vydat až k brankové čáře na hranici velkého vápna.

Bohemians dokázali soupeře potrestat. Nejprve Hálův pas odvrátil Martinec těsně před Beranem na rohový kop. Jeho exekuce se ujal Kovařík, jehož nádherný centr doletěl k Hůlkovi, který umístěnou hlavičkou podruhé rozvlnil síť za brankářem Hanuše. Do kabin si tak Bohemka odnesla dvougólový náskok.

Zkraje druhého dějství Kanakimana pláchl podél hlavní tribuny Kovaříkovi. Od brankové čáry cpal balon před branku, avšak žádného ze svých spoluhráčů přihrávkou nenašel. Hra se poté zklidnila, než přišla velká příležitost Zelenobílých. Stoper Filip Souček nedosáhl na Beranův pas, aby ho odvrátil. Místo toho míč jen tečoval a nezabránil v jeho cestě k Hálovi. Záložník Bohemky si balon zpracoval, zbavil se právě Součka, nicméně Hanuše prostřelit nedokázal. Do akce se hnal i střídající Shejbal, když upaloval sám na branku. Doběhnout ho stihl Filip Souček, po jehož zákroku se diváci v Ďolíčku dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí Černý jejich prosby nevyslyšel.

Bohemians - Jablonec
Bohemians - Jablonec
Rázem se na druhé straně hřiště naskytla šance Severočechům. Na dlouhý pas si naběhl Martinec, pokoušel se Valeše obstřelit, jenže mezi tři tyče si jeho zakončení cestu nenašlo. Ke gólu a asistenci mohl přidat další bod Hůlka. Centru Hybše chytře uhnul Shejbal, aby balon přiletěl na hlavu Hůlkovi, avšak zakončení kapitána Bohemians ztečovala obrana Jablonce na rohový kop. K nucenému střídání museli sáhnout Klokani, když zraněného Valeše musel nahradit Soukup, který po chvilce čelil příležitosti Jablonce. Jiskřičku naděje se pokoušel vykřesat Martinec, jemuž do vyložené pozice posunul balon Kratochvíl. Poté Martinec pálil mezi nohy, ale Soukup svou první zkoušku v zápase zvládl.

Bohemka v sedmiminutovém nastavení svůj náskok uhájila, nedovolila Jablonci závěr zdramatizovat a ukončila sérii bez vítězství.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Pro nás je to důležité vítězství. První poločas jsme hráli velmi slušně, ale oproti minulým zápasům více koncentrovaně. Fotbal z obou stran komplikoval vítr. Vedení do kabin bylo lichotivé, ale po pauze jsme chtěli být aktivnější. Dostal jsme se pod nějaký územní tlak, ale ubránili se. Měli jsme lépe využít naše brejkové situace. Kluci měli možná v hlavách zápase se Zlínem, kde jsme ztratili vedení. Vítězství je zasloužené, ačkoliv i kdyby byl ten výkon jakýkoliv a výsledek by byl stejný, byl bych spokojený."

Bohemka TV