V početní nevýhodě Bohemka vybojovala pouze bod

<span>Remíza v Karviné znamená pro Klokany účast ve Skupině o záchranu.</span>

V početní nevýhodě Bohemka vybojovala pouze bod

Trenérský štáb Klokanů přichystal pro duel v Karviné obměněnou základní sestavu. Oproti derby se Spartou z ní vypadli obránci Křapka s Vondrou, dále záložník Hála a útočník Ristovski. Reprezentanta Severní Makedonie ze hry vyřadila nemoc, ostatní tři hráči byli připraveni na lavičce náhradníků. Od úvodního hvizdu se na hrací ploše představili jiní hráči. V obraně to byli Dostál s Petrákem, na ofenzivních postech se poté měli možnost ukázat Hrubý a Kozák. Trenér Veselý měl k dispozici hned jedenáct náhradníků, když na lavičku usedli i uzdravení Matoušek s Mužíkem.

V patnácté minutě se diváci dočkali první vážnější situace před brankou. Postarala se o ní Karviná. Na rohu šestnáctky měl míč v moci Raspopović, který levou nohou odcentroval na malé vápno. Svůj důraz v souboji uplatnil zkušený Fleišman, jenž se protlačil k hlavičce, ta však nebyla nikterak razantní, a tak Soukup míč ukryl v rukavicích. Bohemka si první střelu připsala po rohovém kopu, na svědomí ji měla osvědčená dvojice. Kovařík se ujal exekuce rohového kopu, jeho centr si našel Hůlka, ale hlavičkoval nad branku. V domácích barvách se jako první do statistik zapsal Svozil, avšak žlutou kartou. Zanedlouho měl možnost dostat své příjmení také do kolonky střelců. Do Čavošova centru se položil efektními nůžkami, ovšem branku Bohemky jimi neohrozil. 

Karviná - Bohemians
Karviná - Bohemians
Pražané na sebe upozornili útočnou akcí. Před kotlem jejich fanoušků operoval s balonem Beran. Záložník Bohemky z hranice pokutového území lehkým centrem oslovil Kozáka, mladý útočník dokázal hlavičkovat, bohužel o několik decimetrů minul levou tyč. S další akcí přispěchala Karviná. Konkrétně to byl Regáli, který se dostal za Petrákova záda a mířil na Soukupa, naštěstí nedokázal zakončit. Akce pokračovala a právě Regáli hledal stříleným centrem spoluhráče, nebezpečí však zažehnal včasný obranný zákrok Dostála. Hra ovšem nenavázala, protože sudí Pechanec na základě intervence od videorozhodčí Jany Adámkové situaci při úniku karvinského forvarda přezkoumal u monitoru. Po zhlédnutí záznamu se rozhodl stopera Bohemky vyloučit.

Ještě před odchodem do kabin došlo ke kontroverzní situaci před brankou Holce. Obránce Traore nepustil míč svému brankáři, nýbrž ho odhlavičkoval mezi hráče obou celků. Protlačil se k němu dravý Kozák. Hnědovlasý foprvard se už tlačil do střely, ale dostal se do souboje s Fleišmanem a Bergquistem, načež zůstal ležet na trávníku. Balonu se zmocnil Beran, jehož rána srazil obránce na roh. Pražané se dožadovali přezkumu situace a odpískání pokutového kopu, ale ani na jeden scénář nedošlo a následoval "pouze" roh. V nastaveném čase se do zakončení tlačila Karviná, na bezbrankové první půli už její iniciativa nic nezměnila.

Po přestávce se jako první do gólové šance dostali Klokani. Na pravé straně Kovařík nahrál do pokutového území Beranovi. Drobný blonďák se s míčem protáhl kolem Svozila, aby následně místo střely ještě dal míč proti noze Kozákovi. Jeho útočný kolega mohl střílet relativně z dobré pozice, projektilu chyběla větší razance a Holec ho sebral. 

Záhy svou přesilovku Karviná využila. Míče se ujal střídající Budínský, někdejší hráč Bohemky. Zkušený středopolař napřáhl za pokutovým územím ke střele, jež orazítkovala levou tyč Soukupovy branky. Balon se odrazil právě k autorovi střely, ten neváhal a střelou do odkryté branky poslal Karvinou do vedení. 

Slezané si svého náskoku moc neužili. Ofenzivní snažení podpořil stoper Hybš, jemuž nahrál Dostál. V pokutovém území tvrdým šlapákem Traore fauloval levonohého zadáka, snažícího se o průnik. Rozhodčí Pechanec nijak dlouho neváhal a ihned nařídil penaltu pro Bohemians. Exekuce ujal útočník Prekop. Slovenský šutér nedal svému krajanovi v brance šanci, když střelou doprostřed branky srovnal stav duelu.

Karviná - Bohemians
Karviná - Bohemians
Na tahu byla Karviná. Vrátit vedení na stranu Slezanů se pokoušel Boháč. Domácí záložník se za pokutovým územím ujal balonu a okamžitě pálil, brankář Soukup zvládl ránu zlikvidovat. Svůj gólový účet v lize chtěl rozšířit aktivní Regáli. Slovenský fotbalista svou střelou branku Bohemky ale minul. 

V závěrečných minutách měli Klokani při tlakui Karviné i notnou dávku štěstí. Budínského centr od rohového praporku si hezky našel Ezeh, naštěstí prudkou hlavičkou orazítkoval pouze břevno branky Bohemians. V nastaveném čase se na zadní tyči k hlavičce protlačil Memić, ale Bohemka i tuto situaci přečkala. Utkání ukončil sudí Pechanec za smírného skóre, což znamenalo, že si Klokani odvezou z Karviné bod a v nadstavbě budou účinkovat ve Skupině o záchranu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „V prvním poločase jsme hráli pasivněji, než byl náš záměr. Domácí měli sice optickou převahu, ale bez šancí. Byly tam nějaké úseky, kdy jsme mohli po hlavičce Kozáka dát gól, ale rovněž po závaru inkasovat. Duel probíhal v taktickém duchu, obě mužstva byla nervózni. Červená karta představovala pro utkání zásah. Snažili jsme se po ní přeorganizovat, abychom se mohli srovnat a říct si plán do druhého poločasu. Po pauze jsme si paradoxně dokázali vytvořit i nebezpečné situace, ačkoliv jsme hráli v deseti. Během naší dobré pasáže nám Karviná dala gól. Kluci se dokázali semknout a vyrovnali. V posledních patnácti minutách nás zase Karviná zatlačila a my jsme přečkali její příležitosti." 

Bohemka TV