Křapka: První gól nás zchladil

Porážku v Českých Budějovicích zhodnotil Antonín Křapka.

Křapka: První gól nás zchladil

Utkání prvního kola nadstavby okomentoval Antonín Křapka. Důrazný zadák žehral na dvě inkasované branky i nevyužité situace před brankou Jihočechů, došlo ale i na vliv vedoucí branky na výkon Klokanů a góly domácích v závěru zápasu.

Do utkání jsme vstoupili dobře a měli ho pod kontrolou. Souhlasíš?
Ano, úvod utkání se nám povedl. Dařilo se nám zároveň držet míč, na němž jsme byli často. Nic nenapovídalo tomu, že bychom utkání ztratili z naší taktovky. Bohužel přišla jedna naše chyba, kdy jsme pustili hráče na střed branky a k neštěstí pro nás ten nabídnutý prostor využil v gólové zakončení. 

V porovnání s předchozími dvěma zápasy s Dynamem jsme lépe eliminovali jeho přednosti...
Trenéři nás na soupeře dobře připravili. Branky jsme inkasovali vlastně po dvou střelách z oblasti kolem hranice šestnáctky. Také my jsme měli možnosti střílet ze střední vzdálenosti. Nepodařilo se nám však trefit prostor mezi třemi tyčemi.

U první branky situace vypadala, že ji máme pokrytou. Byla chyba v komunikaci?
Největší chyba byla pustit Trummera přímo doprostřed. Jinak přesně nevím, v čem jsme u toho gólu udělali chybu.

Pozastavil nás gól domácích? Najednou byli živější a tlačili se dopředu...
Ta inkasovaná branka nás trochu utlumila. Dokázali jsme se dostat do hry zpět proměněnou penaltou. Ve druhém poločase jsme chtěli být trpěliví, což se i povedlo. Čekali jsme na šanci, která i přišla. Troufnu si i říct, že nebyla nijak malá, avšak se nám nepovedlo ji proměnit. Místo otočení vývoje zápasu jsme pak inkasovali v poslední minutě gól na 1:2.

Před oběma brankami docházelo k množství soubojů, několikrát scházelo málo ke gólu. Byl důraz jednou z dominantních věcí takového zápasu?
Obě obrany musely čelit několika skrumážím. Před brankou soupeře jsme nebyli natolik důrazní, abychom z těch závarů vytěžili něco navíc. Zvládli jsme sice uhájit prostor před tou naší, avšak v soupeřově šestnáctce už to takové nebylo. 

České Budějovice - Bohemians 2:1 (1:1)
České Budějovice - Bohemians 2:1 (1:1)
Dynamo spoustu zápasů rozhodlo právě brankami v nastavení. Padlo něco takového při přípravě?
Ano, právě proto jsme si říkali, že musíme mít zápas pod kontrolou až do závěrečného hvizdu. Věděli jsme, že góly v závěru zápasu dávají, ovšem i dostávají. Tuto statistiku šlo využít také ve vlastní prospěch. Nepovedlo se nám pokrýt autové vhazování. Hráč si převzal balon, vystřelil a trefil se k tyči.

Ty jsi odehrál 160. zápas v nejvyšší soutěži. Sleduješ nějak tahle svá čísla?
Abych řekl pravdu, tak jsem se to dozvěděl až teď od Tebe a nevěděl jsem o tom. Nemám žádnou vytyčenou metu, na níž bych se pokoušel dostat. Chci jen hrát a pomoci týmu co nejvíce to půjde. Až potom se uvidí, kolik zápasů nakonec zvládnu odehrát.