První trefa Ondřeje Szaba byla výstavní

Je pět minut do konce prvního poločasu pohárového utkání Sibřina – Bohemians. Baláž vrací na hranici pokutového území míč na <b>Ondřeje Szaba</b>, který se může pokusit prostřelit hrozen hráčů před brankou. Volí však možnost elegantnější a pro daný okamžik i účinnější. Nártem nabere míč, který přeletí nad hlavami domácích a skončí za brankovou čarou. Technicky vybavený záložník, který přišel na jaře z Hradce Králové, si připisuje svůj první zásah v dresu s klokanem na srdci...

“Když mi Bali přihrál, nepřemýšlel jsem nad jinými možnostmi, věděl jsem, že musím poslat balon vzduchem. Nemůžu tvrdit, že jsem si byl dopředu jistý úspěchem, ale spadlo to tam,” komentoval svou premiérovou trefu blonďatý sympaťák.

Svým gólem na 2:0 vnesl klid do hry prvoligového týmu, protože do té doby byl nováček třetí ligy nepříjemným soupeřem a po půlhodině hry to hrozilo i postupovými komplikacemi. “Začátek, asi prvních patnáct minut, jsme odehráli jakž takž, ale potom přišlo hluché místo, ze kterého nás probraly až góly před koncem poločasu. Kdyby Lukáš Hartig přidal v poslední minutě třetí gól, mohlo být všechno rychle hotové,” vrátil se Ondřej k prvnímu poločasu, kdy Sibřina poctivě bránila a hrozila i rychlým přechodem do útoku. Druhá půle už ale byla plně ve znamení čtvrtého nejlepšího týmu loňské prvoligové sezóny. “Po dalších dvou gólech úplně odpadli, už ani nezkoušeli útočit.”

Trenér Borovička si nemohl nevšimnout Ondřejovy rostoucí formy: “Ondra přišel s obrovským kondičním mankem, ale je na něm vidět, že v letní přestávce na sobě zapracoval.” Szabó se při reakci na tuto poznámku uculuje: “Je pravda, že fyzicky jsem na jaře vůbec nestíhal. O dovolené jsem to zase tolik nepřeháněl. Dal jsem si čtrnáct dnů pauzu a pak si šel párkrát zaběhat. V tréninku jsem se ale snažil si vždycky přidávat a běhat víc než ostatní.”

Ondřej ví, že ani rostoucí forma mu nemusí zajistit místo v základní jedenáctce pro ligovou sezónu. Zatím je náhradou za zraněného Dvořáka. “Snažím se, co to jde, abych se do základu dostal. A když to nevyjde, nic se neděje, budu dál o své místo bojovat.”