Konečně do prázdné brány, radoval se Baláž

Stejnou útočnou dvojici jako ve vítězném utkání s Ostravou nominoval trenér Dušan Uhrin i na zápas v Blšanech. <b>Lukáš Hartig</b> i <b>Libor Baláž</b> se mu odvděčili tím, co se od nich nejvíce čeká, oba vstřelili po gólu. Zatímco Hartig svou brankou srovnal po nešťastném úvodu na 1:1, Libor Baláž pečetil v poslední minutě na konečných 1:3. Libor si branku zasloužil už za poslední utkání, v němž zahrál famózně, přesto se úspěchu nedočkal. Tentokrát mu to vyšlo, ale mezi střelce se mohl zapsat už dříve...

Konečně do prázdné brány, radoval se Baláž

Těsně po gólu Ondřeje Szaba mohl Libor zvýšit, když se nečekaně po odrazu míče od domácích zadáků objevil tváří v tvář domácímu gólmanovi Chvalovskému. V tu chvíli trochu zazmatkoval a šajtlí poslal míč vedle pravé tyče. Nevzal tak blšanským fotbalistům šanci na body a klokani museli bojovat o vítězství do posledních sekund. “Kopnul jsem to blbě, tohle se musí dávat,” kál se po utkání Bali. S radou přispěchal i Antonín Panenka, který Liborovi způsob zakončení vyčetl a doporučil pro takové situace technickou střelu levou nohou.

Co se nepovedlo na začátku druhého poločasu, to vyšlo na jeho konci. Po důrazu Karola Kisela a chybě Chvalovského se Libor dostal k odraženému balónu a nebyl už pro něj problém zamířit do prázdné branky. “Takový gól jsem si vždycky přál dát. Vždycky jsem koukal v televizi, jak to Siegl dává pořád do prázdné branky a nechápal jsem, jak se to může stát. Už jsem se loučil s možností, že bych se taky někdy mohl tak snadno ke gólu dostat,” popisoval s humorem svou trefu. S vážnější tváří už potom dodal: “Jsem moc rád, že jsem dal gól, už loni mi tu jeden neuznali pro údajný ofsajd.”

Baláž se také ocitl v centru zloby domácích hráčů, kteří nezvládli vývoj utkání a mstili se velmi nesportovními způsoby. “Cloumali se mnou a poplivali mě,” popisoval situaci, ke které došlo poté, co se Blšanští dožadovali vrácení míče po ošetření Jiřího Němce. “Řekl jsem jim, že ten míč vrátím, ale jejich hráč do toho souboje šel, tak jsem mu míč zase sebral. Takže jsem v tom byl nevinně,” dušuje se fotbalista, který svou letošní premiérovou trefu oslavil hroznem vína. “To víte, víno, ženy…,” smál se.