Šenky kývl na nabídku, klub dohodu popírá

Zdeněk Šenkeřík dnes večer přijal nabídku vedení jabloneckého klubu a je rozhodnut v lednu na sever Čech přestoupit. Přestože se v médiích objevilo, že došlo k dohodě i mezi kluby, generální ředitel Kavalírek tuto informaci popírá. "Nic podepsáno není, trváme na našem stanovisku o hráčské náhradě, s Jabloncem žádné závěrečné jednání neproběhlo," dává fanouškům naději Kavalírek. <br/><br/>Uvnitř článku naleznete ohlasy Zdeňka Šenkeříka, dále pak Jana Kavalírka a Dušana Uhrina...

Zdeněk Šenkeřík ke svému rozhodnutí uvedl: “Bylo to hrozně těžké rozhodnutí, ale na devadesát procent jsem rozhodnut do Jablonce přestoupit. Vše by se mělo uzavřít v úterý. Není to kvůli penězům a už vůbec ne kvůli tomu, že jsem momentálně až třetí útočník. To, že většinou jen střídám, považuji za svou vlastní chybu. Pro odchod jsem se rozhodl kvůli potřebě nové motivace, v Bohemce jsem už delší dobu. Je mi jasné, že fanoušci teď na mě budou naštvaní, protože mi vyjadřovali podporu a nechtěli, abych odešel. Sám dobře vím, že lepší příznivce, než má Bohemka, nikde jinde nenajdu.”

Jan Kavalírek, generální ředitel Bohemians, který o hráčově souhlasu zatím nevěděl, odmítl informaci o uzavřeném přestupu: “Popírám zprávu, že došlo k dohodě obou klubů. Jablonec nás pouze oslovil, my jsme přednesli své požadavky a jednání zatím nijak nepokročilo. Naše stanovisko je stále stejné. Respektujeme, když chce některý hráč odejít, ale přistoupíme na to pouze v případě, že místo něj přijde adekvátní náhrada. Nemusí to být nutně hráč Jablonce, ale máme několik vyhlédnutých hráčů a předtím musí dojít k příchodu některého z nich. S hráčem jsem zatím vůbec nemluvil, v pondělí po zápase vydáme oficiální stanovisko. Hráč má platnou smlouvu a záleží proto na klubu, zda odejde nebo ne.”

Dušan Uhrin, jenž se zprávu o Šenkeříkově rozhodnutí dozvěděl také až od nás, odmítl, že by mu tato skutečnost pokazila nastávající víkend: “Já si totiž myslím, že Šenkeřík nikam neodejde. To je můj soukromý názor. Zdeněk je vynikající hráč a my ho hrozně potřebujeme. Že momentálně není v základní sestavě, neznamená, že bych nad ním lámal hůl. Bylo by obrovskou škodou a blbostí se takového hráče zbavovat.”