Uhrin chválí posily a zkouší další Slováky

Nejen jako příjemné zpestření zimní přípravy bral trenér Bohemians <b>Dušan Uhrin</b> víkendový halový turnaj v německém Hamburku. Úspěšná konfrontace s kvalitními soupeři dodala týmu tolik potřebné sebevědomí a průběh turnaje naznačil, že více než v nohách byl na podzim problém spíše v hlavách hráčů. "Byl to těžký a kvalitní turnaj, u nás se nic podobného nehraje. Ani jednou jsme v normální hrací době neodešli poraženi a stačilo udržet vedení na Hamburkem a byli bychom ve finále," vrátil se Uhrin k semifinálovému zápasu, který v neprospěch klokanů rozhodly až pokutové kopy...

Uhrin chválí posily a zkouší další Slováky

"Jsem s výkonem všech hráčů naprosto spokojený, všichni podali výborný a zodpovědný výkon," chválil kouč předvedenou hru. Nechtěl vyzdvihovat jednotlivce, přesto nakonec zmínil mezi nejlepšími Karola Kisela a Ondru Szaba. Výtečného výkonu gólmana Kamila Čontofalského si všimli i organizátoři turnaje a vyhlásili slovenského reprezentanta nejlepším brankářem. "Určitě mu to pomohlo, ale stejně dobře chytal i Holec, který se s Kamilem střídal," připsal Uhrin úspěch celé dvojici konkurentů mezi třemi tyčemi, jejichž vzájemný vztah se podle trenérových slov rapidně zlepšil a neměla by se tak opakovat Kamilova podzimní mediální střelba do terče se jménem Holec, která nikomu nemohla prospět.

Dušan Uhrin neponechal před turnajem nic náhodě a vybral tým fotbalistů s nejlepšími předpoklady pro souboje v hale. "Nejeli všichni, pečlivě jsem vybíral mužstvo, které by mohlo uspět. Nešlo tedy ani tolik o to, abych dával dohromady tým pro velké hřiště, i když určitě mi to hodně do další přípravy naznačilo," tvrdí Uhrin.

Pěkná hra na halovém turnaji jistě potěšila, přesto však ty nejdůležitější souboje svedou klokani na jaře na mnohem širším i delším hřišti. Jak je tedy hlavní kouč spokojen s dosavadním posílením kádru mužtva, které se krčí na posledním stupínku prvoligové tabulky? "Určitě jsem spokojen, vybrané posily vypadají velice dobře, sehnali jsme fotbalisty, které jsme si přáli a ti vytvořili v týmu velkou a tolik potřebnou konkurenci," libuje si Uhrin, na kterém je patrné psychické uvolnění poté, co má konečně jistotu, že bude moci s týmem do jarních bojů opravdu vykročit.

Už v pátek by se měl kompletní seznam posil dvakrát podtrhnout. Do té doby se rozhodne, zda na něj přibudou ještě některá jména. Na zkoušce jsou další dva slovenští obránci, František Hadviger, jenž naposledy kopal ruskou soutěž a vyzkoušel si i slovenský reprezentační dres a dále Martin Urban, který působil v lize řecké (starší rozhovor zde). "Dostal jsem se na ně přes různé kontakty, uvidíme, jak se mi budou líbit, do konce týdne bude jasno," slibuje Dušan Uhrin, který se už rozloučil s možností angažování jiných testovaných ných slovenských hráčů, Csölleho a Kozmera: "Oba dva mě velmi mile překvapili, ale já potřebuji fotbalisty, na které se budu moci spolehnout už teď na jaře, ne až v budoucnu."

Bohemku nyní čeká dvojzápas se Spartou, která se vrátila ze soustředění v Hluboké nad Vltavou a kouč zelenobílých barev v nich slibuje vystřídat všechny dostupné hráče.