Změny v kádru pro jarní sezónu

Vedení klubu slibovalo během zimní přestávky velký pohyb v kádru. Slib dodrželo. Pokud nahlédnete do tohoto článku, zjistíte, že do Bohemky přišlo jedenáct nových hráčů a třináct fotbalistů zelenobílé řady opustilo! Fanoušky určitě mrzí odchod brankáře Kamila Čontofalského do ruského Petrohradu. Do stejného klubu zamířil i Radek Šírl, ovšem ten ze svého mateřského klubu - ze Sparty. Citelným se jeví i odchod Zdeňka Šenkeříka, miláčka ochozů, do Jablonce. Bývalý kapitán Michal Petrouš posílil Plzeň.<br/> Na druhé straně se ale kádr zkvalitnil a vyrostla velká konkurence. A jména Obajdin a Kozel dokonce skrývají bývalé reprezentanty. Velkým příslibem jsou i výkony mladíka Rajnocha i obou fotbalistů z Hradce - Lesáka a Zoubka. Přinášíme vám tedy kompletní přehled, snad vám pomůže i při sestavování ideální sestavy na jaro...

Změny v kádru pro jarní sezónu

Příchody:

 

Brankáři:

David Šimon (Pardubice) 27 let

Angažován na půlroční hostování. Ví, že bude dělat dvojku Holcovi, ale zároveň cítí šanci se ukázat v případě potřeby i v prvoligovém utkání. V Pardubicích se o post jedničky dělil s Rabou.

 

Štěpán Kolář (Admira/Slavoj) 23 let

Mladý gólman na hostování ze třetiligové Admiry se do utkání s největší pravděpodobností nedostane. Vystřídá v nevděčné úloze třetího brankáře Martina Charváta.

 

Obránci:

Luboš Kozel (Ujpest – Maďarsko) 31 let  zdarma

Zkušený obránce s reprezentačními zkušenostmi zatím podepsal půlroční smlouvu. Doléčuje zranění a s naskočením do zápasu počítá zhruba ve 4. kole. Očekává se i jeho podstatný vliv na atmosféru v kabině.

 

Michal Lesák (Hradec Králové) 27 let   1 300 000 Kč

Univerzální defenzivní hráč by měl pomoci zacelit mezery v děravé obraně. Je velkým bojovníkem, pro boj o záchranu velké plus.

 

Záložníci:

Jan Rajnoch (Sparta Praha) 21 let  1 200 000 Kč

Mladík, jenž strávil poslední dva roky na hostování v Mladé Boleslavi a na Xaverově, se v přípravě na postu defenzivního záložníka jevil velmi dobře. Fotbalista je výborný, snad si poradí i s psychickým tlakem v boji o záchranu běžným.

 

David Zoubek (Hradec Králové) 29 let  1 600 000 Kč

Obounohý fotbalista použitelný na všech ofenzivních postech. Má bohaté zkušenosti s hrou o udržení.

 

Tomáš Strnad (Slavia Praha) 22 let

Kmenový hráč Slavie hostoval v Radotíně, celku Pražského přeboru. Na základní sestavu to zřejmě nebude, ale díky své univerzálnosti si nějaký start může připsat.

 

Útočníci:

Josef Obajdin (Sparta Praha) 32 let

Velezkušený útočník snad najde v Bohemce novou motivaci, kterou ve Spartě zřejmě ztratil. V lize dal více branek než zbytek kádru dohromady.

 

Aleš Bednář (Pardubice) 27 let 1 000 000 Kč

Důrazný útočník se vrací do ligy, ve které již působil v dresu Hradce. Po příchodu Obajdina bude bojovat o základní sestavu.

 

Michal Polodna (Příbram) 24 let  700 000 Kč

Hostoval v třetiligovém Milíně a byl druhým nejlepším střelcem soutěže po podzimní části. Má tah na branku a až se na první ligu adaptuje, může být velmi platným hráčem.

 

Tomáš Klinka (České Budějovice) 25 let

V minulosti velká naděje, své možnosti zatím nenaplnil. Přijde probuzení v Bohemce? Přišel na hostování na půl roku s opcí.

 

Odchody:

 

Brankáři:

 

Kamil Čontofalský (Zenit Petrohrad) 10 000 000 Kč

Nalákala ho ruská liga a velké příjmy. V Bohemce už mu chyběla motivace, neměl ani oslnivou formu a neprospěl mu medializovaný spor s kolegou Holcem. Přesto v něm Bohemka ztratila bývalou oporu.

 

Martin Charvát (Semice)

Potřebuje chytat, aby měl šanci se v budoucnu postavit do branky Bohemky. Proto odešel dělat jedničku do třetí ligy. Semice bojují o záchranu, zachytá si určitě.

 

Obránci:

Michal Petrouš (Plzeň)
Bývalý kapitán odešel na půl roku hostovat do druholigové Plzně. Snad najde ztracenou formu, fanoušci věří, že se do Bohemky vrátí.


Karel Doležal (České Budějovice)
Hostoval v Bohemce z Teplic. Neprosadil se a hostování se převedlo na Budějovice. Místo něho přišel Klinka.

 

Pavel Kulig (1. FC Košice)

Odehrál v Bohemce svoje, ale v poslední době už nebyl na hřišti přínosem. Bohemka ho poslala do Košic jako část dluhu za Čontofalského. Nadšený z toho nebyl, ale fotbalový profesionál s tím musí počítat.

 

Michal Valenta (Neratovice)

Na základní sestavu momentálně výkonnost nemá, a tak mu prospěje hostování ve druhé lize.

 

Vlastimil Grombíř (Kolín)
V Bohemians se alespoň symbolicky prosadil ke konci Petrželova vládnutí. Na jaře 2002 odehrál své jediné čtyři zápasy v zelenobílém dresu. Na podzim hledal herní formu v Semicích. Nevyšlo mu angažmá ve slovenské Petržalce, a tak muse vzít zavděk hostováním ve třetiligovém Kolíně.

Záložníci:

 

Daniel Rygel (Neratovice)

Nedostal v Bohemce velkou šanci, půl roku si zahraje za Neratovice a pak mu skončí smlouva a z Bohemky zřejmě odejde.

 

Radek Šírl (Sparta Praha) cca 900 000 Kč jako procenta z dalšího přestupu

Vrátil se z hostování do Sparty a následně ho přivábil trenér Petržela do Petrohradu.

Kamil Matuszny (Neratovice)

Potřebuje se rozehrát po těžkém zranění. Jestli se ještě do Bohemky vrátí, uvidíme. Vytvoří v Neratovicích trojlístek s Rygelem a Valentou.

 

Utočníci:

 

Zdeněk Šenkeřík (Jablonec) 6 000 000 Kč

Nehrál v základní sestavě, a tak přivítal zájem z Jablonce. Je mladý, určitě se v lize ještě prosadí. Fanouškům Bohemky budou jeho technické parádičky chybět. Nejcitelnější ztráta.

 

Martin Opic (Kaunas – Litva) 1 000 000 Kč

Hostoval v Semicích, přesto se mu podařilo získat angažmá v Litvě. Při testech tam prý velmi zapůsobil.

Aleš Hošťálek (Jihlava)

Vrátil se z hostování do Jihlavy. V Bohemce se vůbec neprosadil.