Snad jsem se chytil šance, doufá Bednář

Prezident Bohemians Pavel Švarc říká: "Hartig na devadesát procent podepíše v úterý s Petrohradem." Špatná zpráva pro fanoušky, ale možná dobrá pro <b>Aleše Bednáře</b>. Útočná posila z Pardubic se i kvůli testům Hartiga ve Španělsku dostala do základní sestavy možná nečekaně už v prvním jarním kole a dala o sobě náramně znát. Zapojoval se do kombinace, ohrožoval branku a patřil určitě k nejlepším fotbalistům na sněhem a ledem pokrytém trávníku. Ne nadarmo měli Jihočeši strach z jeho výborné hry hlavou. Své střelecké dispozice předvedl "Bedna" už v jednadvacáté minutě, když si nejvýše ze všech vyskočil pro odražený míč a poslal ho za bezmocného Semana. V tu chvíli Bohemka vedla 1:0...

Snad jsem se chytil šance, doufá Bednář

„Připravovali jsme se na utkání důkladně a ze začátku to bylo na hře dobře znát,“ pochvaluje si sedmadvacetiletý střelec. „Do prvního gólu to bylo všechno perfektní, jenže potom jsme jakoby přestali hrát a nechali se zbytečně zatlačit. Přestože jsme si v kabině říkali, že bude důležité zachytit začátek druhého poločasu, vůbec se to nepovedlo. Naštěstí jsme bojovností a odhodláním dokázali zápas dotáhnout na zaslouženou remízu,“ hodnotí Aleš svou ligovou premiéru v dresu Bohemians.

Fotbalista, který okusil první ligu už v Hradci Králové, přišel do Vršovic s jasným cílem. Chce hrát ligu, nerad by jen vysedával na lavičce, k tomu by měl pomoci nejen výkon v Budějovicích, ale i fakt, že klub nejspíše opustí konkurent v útoku Lukáš Hartig. „Nemyslel jsem si, že přicházím jen střídat, trenér Uhrin si mě vyhlédl a slíbil mi, že mi dá šanci. Já doufám a myslím si, že jsem se jí chytil. V Hradci jsem moc šancí nedostával, jako odchovanec jsem to měl vždycky těžší. Jsem moc rád, že si můžu za Bohemku ligu zahrát,“ vypráví hráč, který s fotbalem začínal v Sokole Březová.

Aleš si lepší start asi nemohl přát, na první životní ligový gól čekal pouze dvacet minut. „Ani nevím, jak se všechno stalo, byl tam nějaký odražený míč a já jsem si jen řekl, že do toho musím vletět. Už to mám spočítané, bude mě to stát dva tisíce do společné pokladny,“ usmívá se a určitě zaplatí rád. Pokladník si asi musel po utkání mnout ruce. Dva tisíce od Bednáře by mělo doplnit sedm tisíc od Rajnocha, podobná částka půjde i z kapsy Polodny.

Přes svou vyšší postavu si Bednář nestěžoval ani na promrzlý terén, pohyboval se na něm velmi dobře. „Hřiště bylo ve slušném stavu, obuli jsme kopačky se speciálními kolíky. Běhalo se dobře, výskoky mi také nedělaly problémy. Jenom Doležala nikdy nepřeskočím, to se nedá,“ směje se možná budoucí kanonýr, který nezapomněl pochválit ani svého spoluhráče z útoku, bývalého sparťana Obajdina. „Pepík je vynikající hráč, hraje se vedle něj výborně.“ Věřme, že spolupráce těchto dvou fotbalistů bude přinášet gólové ovoce během celého pro Bohemku tak důležitého jara.