Aleš Bednář vydřel bod a oslavil jubileum

Po vzoru prvního jarního utkání v Českých Budějovicích se odbýval také závěr zápasu se Slavií. Vyrovnání přišlo v poslední desetiminutovce. Třasák si staví míč k rohovému praporku. Obvykle z této strany kope pravák, ale trenér Dušan Uhrin vyznává opačný gard. Na přední tyč naskakuje Bednář a hlavičkou vyrovnává. <b>Aleš Bednář</b> nahradil v roli spasitele Polodnu jinak vše zůstalo při starém. Navíc sedmadvacetiletý útočník vstřelil 2500. gól Bohemky v nejvyšší soutěži.

Aleš Bednář vydřel bod a oslavil jubileum

"Standardní situace s trenérem Uhrinem hodně nacvičujeme. Třasy je kope výborně, takže není náhoda, že z nich prosazujeme," poodhaluje tajemství úspěchu Aleš Bednář. Klokani dali tři ze čtyř jarních gólů po standardních situacích, což v minulosti nebývalo zvykem. Spolupráce bývalých spoluhráčů z Pardubic tentokrát znamenala zisk bodu. Bednář dal ve svém druhém zápase v dresu Bohemians druhý gól. "Tentokrát jsem ani moc nemusel přeskakovat obranu. V Budějovicích jsem na gól vynaložil mnohem větší úsilí," připomněl "Bedny", že už se podruhé trefil hlavou.

V tomto zápase se jen potvrdila stará podzimní pravda – na góly choďte na Bohemku na poslední čtvrthodinu. Klokani dali už devátý (z 23) gól v posledních patnácti minutách.

Svěřenci  trenéra Uhrina doháněli náskok už od 26. minuty. Tvrdou střelu Bejbla vyrazil nad sebe brankář Peter Holec a dobíhající Skácel se prosmýkl mezi Janáčka a Holce. Fanoušci přičítali tento gól Holcovi, ten viděl hlavního viníka v rozhodčím Pučkovi. "Byla to nepříjemná, prudká střela. Vyrazil jsem jí nad sebe, ale Skácel mě označkoval stehno kolíky a já už se nestačil zvednout. Byl to jasný faul. Nevím, proč rozhodčí nebrání gólmana v malém vápně. Protestovali jsme, ovšem nebylo to nic platné," popisoval spornou situaci gólman Bohemians. Televizní záznam prokázal, že Skácel dopadl na Holcovu nohu až po hlavičce, tedy v době, kdy míč už byl za brankovou čarou.

Holec podobně chyboval už ve finále Tipsport cupu, ani na třetím gólu v Českých Budějovicích není bez viny. Trenér Dušan Uhrin mu však stále věří. "Na jihu Čech se hrálo na sněhu, takže bych ho až tak nevinil. Dneska znovu zaváhal, ale věřím, že si to uvědomí a v příštích zápasech bude lepší. Stále má moji důvěru."