Proti Hradci hrajeme o naději

V dalším ligovém kole se v dolíčku v neděli od 15:00 utkají o ligové body dva poslední týmy ligové tabulky. Bohemka na jaře až na liberecký výbuch prokazuje zlepšení formy, hradecký tým pokračuje v zoufalých podzimních představeních. Na podzim uhráli naši hosté dva body za remízy na Žižkově a doma se Zlínem, jediné jejich vítězství se zrodilo vloni v listopadu, kdy porazili doma Liberec 3:2. Pokud chtějí klokani nebo Hradec pomýšlet na záchranu v lize, musí o víkendu vyhrát, jelikož propast mezi 14. a 15. příčkou se po "zázračném" olomouckém zmrtvýchvstání nafoukla na šest bodů.

Až na ročník 2000/2001 hraje SK Hradec Králové pravidelně naši nejvyšší soutěž, umisťuje se ve druhé polovině tabulky, nejlépe se týmu vedlo v sezóně 1998/99, kdy skončil na 8.místě. V roce 1995 se „votrokům“ povedlo získat Český pohár. Cílem Hradce Králové většinou bývá hrát bez sestupových starostí, nyní se mu však nevede a klokani musí věřit, že v této sezóně ligu neudrží...
 
Leoš Kalvoda vystřídal na místě trenéra Petra Uličného. V brance se pravidelně objevuje Podhajský, v obraně nastupují Krmaš, Rolko, Pilný či Kalousek, v záloze Mooc, Breda, Zemánek a Šmarda, v útoku Klapka, Šebek či exklokan Kříž. Dvě bývalé stálice základní sestavy se nyní objevují v zelenobílém dresu, během zimní přestávky přešli do týmu klokanů Lesák a Zoubek. Nejlepším střelcem Hradeckých je Krmaš s pěti trefami. Doma jsme se s Hradcem střetli v české lize celkem pětkrát s bilancí jedna výhra, tři remízy a jedna porážka. Jediné vítězství je z roku 2000 (1:0, branka Petrouš), poslední zápas pak skončil nerozhodně 2:2 (jeden gól Baláž a Horák vyrovnal v poslední minutě...). Pro klokany by další bodová ztráta byla již zřejmě kritická a nám nezbývá než doufat, že naši hráči navážou na výkon proti Žižkovu a připíšou si povinné tři body.

Bilance Bohemians - Hradec v české lize:
11 utkání, 2 výhry, 6 remíz, 3 prohry, skore 11:13

Posledni tři vzájemná utkání:
Podzim 2001   Bohemians - Hradec 2:2
Jaro 2002        Hradec - Bohemians 2:0
Podzim 2002   Hradec - Bohemians 1:1